G4Media.ro

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, întrebată dacă Spitalul Sfânta Maria poate prelua toate…

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, întrebată dacă Spitalul Sfânta Maria poate prelua toate cazurile de transplant pulmonar din România: Nu cred

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți pentru G4Media.ro că ”nu crede” că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria din București poate prelua și gestiona toate cazurile din România care au nevoie transplant.

Foto: Sorina Pintea, ministrul  Sănătății (InquamPhotos / George Călin)

Ministrul Pintea a adăugat că România nu prelevă suficiente organe pentru transplanturi, spunând că un impact major asupra acestei situații l-a avut scandalul de la Cluj care l-a avut în centru pe chirurgul Mihai Lucan.

Întrebată cine a evaluat situația tânărului Călin Farcaș, mort astăzi, ministrul Pintea a spus că o comisie de la Spitalul Sfânta Maria și-a dat acordul pe 22 iunie pentru un transplant în străinătate, ”dar din păcate pentru tânăr a fost prea târziu”.

Reamintim că la Spitalul Sfânta Maria din București a fost deschis un centru de transplant pulmonar, în ciuda avizelor inițiale care arătau că instituția nu îndeplinea toate cerințele. Acum, transplanturile sunt realizate de un chirurg care vine din străinătate. De un an, centrul a realizat doar două transplanturi, în condițiile în care clinica AKH din Viena a refuzat să mai preia cazuri similare. Ministrul Sorina Pintea a spus că motivul refuzului e incapacitatea României de a preleva organe pentru transplant și a pledat pentru o campanie de conștientizare a populației în acest sens.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dacă ar avea măcar un gram de onoare, articolul acesta ar fi despre demisia ministrului sănătății. Dacă!

    În lipsă, citim un articol despre incompetență, neglijență, prostie, amatorism, nerușinare, rea intenție etc. Practic, tot buchetul de calități psd.

    • Si de fapt nu este nici un oficial vinovat…romania este de vina,cetateni ca nu donam destul…asta a vrut sa spuna sau am inteles eu prost? 🙂

  2. Fereasca Dumnezeu de oamenii care nu msi au nimic de pierdut !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.