G4Media.ro

Ministrul Sănătății, criticat dur pentru declarația referitoare la existența unei corelații între…

Ministrul Sănătății, criticat dur pentru declarația referitoare la existența unei corelații între autism și emigrație: “Nu există nici un studiu serios care să susțină afirmațiile domnului ministru”, spune președinta Asociației Autism Europa

Declarațiile ministrului Sănătății conform cărora din cauza plecării părinților în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii generează reacția organizațiilor nonguvernamentale din domeniu. “Nu există nici un studiu serios care să susțină afirmațiile domnului ministru”, spune Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa.

Într-un comunicat remis la câteva ore după afirmațiile făcute de Victor Costache, președintele Asociației Autism Europa atrage atenția că “Teoria ‘Mamei Frigider’ creată psihiatrul de origine austriacă Bruno Bettleheim în anii ‘60 – la care face probabil referire domnul ministru, a fost nu doar infirmată de literatura de specialitate, dar a cauzat enorm de mult rău, copiii fiind despărțiți de părinți și supuși diferitelor abuzuri. O mare parte din munca acestui psihiatru a fost discreditată din cauza acuzațiilor de tratament abuziv asupra pacienților aflați în îngrijirea lui, precum și datorită acuzațiilor de plagiat. Ideile lui Bettelheim sunt acum văzute de comunitatea științifică drept deosebit de dăunătoare și nu există nici o scuză pentru vehicularea lor în spațiul public, în 2020, cu atât mai mult în cazul unui demnitar ministru al sănătății, care este și medic”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Hai, recunoaşteţi că nu avem cu cine, în România.

    Nu avem miniştri capabili în România, avem hoţi şi slugi.

  2. Bună dimineața! Diaspora se aude!!!I-ați pus în fruntea țării sa va jignească copii care sunt triști de separarea familiei și totodată pe voi ca ați creat copii care suferă! !!Sa speram ca merită ce ați votat!!!