G4Media.ro

Ministrul PSD Adrian Câciu, reacție la acuzațiile lui Rareș Bogdan: Nu era…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul PSD Adrian Câciu, reacție la acuzațiile lui Rareș Bogdan: Nu era mai bine să nu arunci „petarde” în spațiul public când știi că eu și premierul Ciucă am găsit bani pentru educație?

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a reacționat sâmbătă după ce Rareș Bogdan îl criticase într-o declarație pentru G4Media că nu a găsit bani pentru creșterea salariilor profesorilor.

”Rares, nu era mai bine ca astazi România să fi incasat banii din cererea 2 de plată pe PNRR (depusa din decembrie si blocata din cauza unor jaloane care privesc domeniul energiei) iar cursul valutar să nu crească și românii să nu suporte costul nerealizarilor unora dintre colegii tai? Nu era mai bine să nu mai arunci „petarde” in spatiul public in contextul in care stii ca atat eu cat si premierul Ciucă am gasit bani pentru educatie si pentru salariile profesorilor si ajungerea la grila prevazută de legea 153/2017? Ai fost la toate aceste discutii si ai vazut deschiderea noastra dar si faptele. Acum vorbesti ca și cum ai fi fost intr-un turn de fildes (posibil si asta, m-am obisnuit cu tine)”, a spus Câciu într-o declarație pentru G4Media.

”Oricând sunt dispus să prezint situatia atat in fata coalitiei, a guvernului dar și a românilor. Iar trompetismul nu ma impresioneaza, oamenii stiu că PSD a general normalitate și a compensat din erodarea puterii de cumpărare generată de liberalizarea haotică (oare cine a facut-o, domnule Rares Bogdan?) a preturilor la energie. Oricând sunt deschis să gasim rezolvari la problemele cu care societatea se confruntă și sunt unul dintre ministrii care au sustinut ca, in domeniul educatiei și sănătății trebuie să se revină la normalitate și decență atât din punctul de vedere al salarizării personalului dar și al calității serviciilor publice oferite”, a mai spus ministrul Câciu pentru G4Media.

”Dovadă stă faptul că, după doi ani în care o guvernare dezastruoasă nu a acordat drepturi salariale profesorilor tratându-i cu dispreț, am gasit resursele necesare ca dascalii să ajungă la nivelul de salarizare prevazut de legea 153/2017. Cred că cel mai important lucru acum este să fie încasați banii din cererea 2 de plata și sa fie depusă cererea 3 de plată din PNRR care să fi rezolvat și reforma pensiilor speciale. La fel cum foarte important este ca reformele privind pensiile publice si cea a salarizarii să fie prezentate și discutate cu partenerii sociali. PS: ce legatură are supărarea ta referitoare la negocierile despre guvernare cu toate acestea? Sau de ce te supără daca problemele cetațenilor ar redeveni prioritare?”, a încheiat ministrul Finanțelor.

Context. Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și membru în delegația de negociatori ai PNL cu PSD și UDMR, a declarat sâmbătă pentru G4Media despre anunțul lui Marcel Ciolacu de suspendare a negocierilor pentru guvern că Nicolae Ciucă poate rămâne premier ”fără probleme în următoarele luni”.

”Frica e o chestiune umană, dar România trebuie guvernată”, a mai spus Rareș Bogdan, adăugând că ”asumarea guvernării într-un moment dificil pentru țară știu că este o chestiune care pe uniii probabil nu îi lasă să doarmă”.

El a mai spus că ”îi vom chema de urgență pe miniștrii socialiști Marius Budăi de la Muncă și Adrian Câciu de la Finanțe să dea explicații cu privire la întârzierea reformei pensiilor speciale și a legii salarizării cu peste șase luni de zile”.

Reacția lui Rareș Bogdan a venit după ce președintele Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele socială că negocierile politice pentru viitorul guvern, pe care el ar urma să îl conducă, ”trebuie suspendate” până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale. Acest anunț reprezintă suspendarea de facto a negocierilor cu PNL și UDMR, potrivit informațiilor G4Media. Negocierile PSD-PNL-UDMR au fost suspendate vineri din cauza neînțelegerilor și urma să fie reluate luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Rareș Bogdan, cum e, bre, ca dacă vine PNL la guvernare, terminați cu pensiile speciale? Erau bani și pt. profesori!

  2. România nu vrea banii din PNRR, România vrea jaful numit plastic „pensii speciale”, ignorând faptul că nu toți românii au acces la ele.

  3. Unde erau pitiți banii ăștia de nu i-ați găsit numai când v-au amenințat profesorii cu greva ? Ia căutați mai bine, că vin și medicii, poate și alții, și mai găsiți vreun sac cu bani pus deoparte pentru cine știe ce ”afaceri”. DNA nu vă poate întreba cum ați pierdut banii ăștia și i-ați găsit taman acum ?