G4Media.ro

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European/…

sursa foto: Pixabay

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European/ Discuțiile au vizat mai ales schimbările climatice

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cei doi demnitari discutând despre provocările pachetului Fit for 55 şi ambiţiile climatice, în contextul noii strategii forestiere europene, precum şi despre ţintele de reducere a utilizării combustibililor fosili, în special în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MMAP.

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), condusă de Tanczos Barna, participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

„În discuţia cu doamna preşedinte Metsola am subliniat necesitatea identificării unui echilibru între ţintele ambiţioase şi nivelul de suportabilitate a statelor membre. Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero. De asemenea, am reiterat importanţa rolului Parlamentului European în stabilirea noilor ţinte, viziuni şi ambiţii la nivel comunitar, în privinţa protecţiei mediului şi a luptei împotriva schimbărilor climatice”, a precizat ministrul Mediului.

Agenda vizitei a continuat cu întâlnirea ministrului Barna Tanczos cu preşedintele Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din PE, europarlamentarul Norbert Lins. Tema discuţiei a vizat viitoarea rezoluţie a PE cu privire la managementul carnivorelor mari la nivel european.

„Pe masa Comisiei AGRI se află un raport cu privire la această problematică. Iniţial era vorba despre gestionarea conflictelor om-lup, însă datorită eforturilor europarlamentarilor Lorant Vincze şi Daniel Buda, acum raportul vizează şi ursul brun. I-am transmis domnului Lins că România aşteaptă cu interes această rezoluţie, care să trateze atât statutul de conservare favorabilă al speciilor, cât şi aspecte legate de acceptanţa socială în ceea ce priveşte vieţile umane pierdute şi pagubelor provocate. Am agreat că fiecare stat membru are o situaţie diferită şi că este important ca particularităţile să fie gestionate independent, în baza planurilor de acţiune la nivel naţional”, a declarat Tanczos Barna.

Potrivit postării, o altă temă abordată a fost noua strategie forestieră europeană, alt subiect aflat pe masa Comisiei şi care a parcurs deja discuţii pregătitoare. Cei doi oficiali au convenit asupra importanţei unei abordări echilibrate care să vizeze, în egală măsură, protecţia biodiversităţii, rolul de sechestrare de carbon, rolul proprietarilor de păduri, rolul economic al acestora şi, în anumite regiuni şi state membre, rolul social.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Și ce imnuri sau cântat? Întreb pentru un prieten maghiar

  2. Nu poate ieși nimic bun din asta.

  3. OARE CE MAI ESTE CU COTROVERSATUL PROGRAM AL PANOURILOR FOTOVOLTAICE.