G4Media.ro

Ministrul Lucian Bode, prima reacție după ce Laurențiu Cazan nu mai este…

Ministrul Lucian Bode, prima reacție după ce Laurențiu Cazan nu mai este șeful Jandarmeriei Prahova: Salut decizia. Nu voi lăsa necorectate acele erori sau situații care declanșează dispute publice

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat luni că a aflat pe 28 decembrie, la 4 zile de la preluarea mandatului de ministru, că Laurențiu Cazan a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și că a discutat atunci cu premierul și cu liderii coaliției de guvernământ, cărora le-a transmis că nu este de acord cu această numire.

„Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lt. col. Laurențiu Cazan de la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova”. a scris ministrul Lucian Bode pe Facebook.

Ministrul Bode a dat detalii despre discuțiile privind acest caz, afirmând că, pe 28 decembrie, când a aflat de împuternirice, a cerut explicații conducerii Jandarmeriei.

„(…) Am fost informat că decizia de împuternicire a fost semnată pe 21 decembrie, decizie față de care mi-am exprimat dezacordul. În legătură cu informațiile apărute astăzi în spațiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuții cu prim-ministrul României și cu liderii coaliției de guvernământ cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz”, a precizat ministrul.

Lucian Bode susține că se va implica pentru ca imaginea tuturor structurilor din MAI „să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului” și că nu va „lăsa necorectate acele erori sau situații care declanșează dispute publice, din cauza cărora imaginea acestor instituții fundamentale ale statului român ar putea avea de suferit”.

Postarea integrală a ministrului Lucian Bode:

„Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lt. col. Laurențiu Cazan de la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova:
„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire.”
Înțeleg complexitatea și importanța pe care MAI o are, atât din postura de Ministru al Afacerilor Interne, cât și ca simplu cetățean.
Sunt convins că profesionalismul, implicarea pentru a garanta cetățenilor o societate sigură caracterizează fiecare angajat, indiferent de funcție sau de linia de activitate.
În același timp, sunt conștient că sunt și excepții, care trebuie sancționate.
Cât voi avea acest mandat, vă garantez că mă voi implica pentru ca imaginea tuturor structurilor din MAI să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului, fie că este vorba de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră sau pompieri.
Prin urmare, nu voi lăsa necorectate acele erori sau situații care declanșează dispute publice, din cauza cărora imaginea acestor instituții fundamentale ale statului român ar putea avea de suferit.
Pe 28 decembrie, la 4 zile de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne, am aflat că lt. col. Cazan Laurențiu a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.
Am cerut explicații conducerii Jandarmeriei Române și am fost informat că decizia de împuternicire a fost semnată pe 21 decembrie, decizie față de care mi-am exprimat dezacordul.
În legătură cu informațiile apărute astăzi în spațiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuții cu prim-ministrul României și cu liderii coaliției de guvernământ cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz.
Mulțumesc tuturor celor cu care am discutat și au înțeles să nu comunice public pe acest subiect până la momentul luării unei decizii!”

Citește și:

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei, a renunțat la funcția de șef al Jandarmeriei Prahova și rămâne adjunct la București. ”Discuțiile din spațiul public afectează imaginea Jandarmeriei”

Sursa foto: Lucian Bode/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mare realizare! Inca 1-2 mutari, iese la pensie babana si ne scuipa in ochi.

  • …nu ne scuipă, ne da cu jet!
   La fel ca în ultimii 31 de ani!
   Bode, ațipitul de la Transporturi…
   Ce om, ce caracter!
   🤥🤥🤥🤑

  • Cam așa e, da!
   ,,… nu voi lăsa necorectate acele erori sau situații care declanșează dispute publice, din cauza cărora imaginea acestor instituții fundamentale ale statului român ar putea avea de suferit”.
   Păi prima ,,situație” ar fi mersu’ cu girofar pe contrasens duminica seara, așaaa, ,,că vrea muschii lu’ dom’ ministru Oprea, pardon, Bode”; conform declarației (proaspete!), toarșu’ Bode, asteptăm ,,corecția”.

 2. Scursurile sociale si lepadaturile din sistemul bugetar sint plimbate de colo colo , in sistem , pina se pot pensiona . De ce nu sint scosi astia pe viata din sistemul bugetar ?!

 3. O găselniță sa dăm comunicate catre popor!
  Cine a dat ordinul de numire pe post la Ph?
  De ce nu e demis?
  Asa e transparent!
  De ce sa-l cocolosim pe cel care l-a numit?
  Aici e problema!
  Nu sunt vinovați nici la 10 august nici la comanda Jandarmeriei.
  Golanie!
  Mare Golanie!

 4. Cazan revine la Bucuresti. deci Bode n-a facut absolut nimic. Clanul bugetarilor.

 5. Bună dimineața dle ministru! Se pare că dl Cioloș a reușit să vă declanșeze ,,mândria proletara”. Noroc că mai mișcă unii…

 6. Tocmai pt a nu face loc unora ca tine și din același motiv pt care nici mizeriile de politicieni nu sunt scoși din viata politica definitiv.

 7. Regretabila afirmatia dlui Ministru, „de a nu lasa necorectate acele erori si situatii care genereaza dispute publice”. Afirmatia este incompleta. Trebuie luate decizii corecte in toate situatiile si actiunile din subordinea ministerului pe care-l pastoreste , chiar daca nu sunt cunoscute de publicul larg. Forta unei decizii consta in corectitudinea acestia la momentul oportun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.