G4Media.ro

DOCUMENT Ministrul Justiţiei întreabă magistraţii din toată ţara dacă trebuie desfiinţată Secţia…

DOCUMENT Ministrul Justiţiei întreabă magistraţii din toată ţara dacă trebuie desfiinţată Secţia Specială. Predoiu vrea puncte de vedere şi pe alte teme importante în justiţie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare tuturor parchetelor şi instanţelor din ţară pentru a consulta magistraţii pe patru teme importante privind justiţia din România: pensionarea anticipată a magistraţilor, trecerea la completuri de apel formate din 3 judecători, noul ciclu temporal de şcolarizare la INM şi dacă se impune desfiinţarea Sectiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Care sunt cele patru întrebări:

1. Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
2. Trecerea la completuri de 3 judecători în apel. Considerăm pertinente aceleaşi întrebaări menţionate supra la pct. 1.

3. Noul ciclu temporal de şcolarizare la INM. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menâionate supra la pct. 1.

4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

„Ministerul Justitiei va evalua cu atenţie punctul dumneavoastră de vedere exprimat asupra celor de mai sus şi argumentele invocate în sprijinul acestuia în cadrul prezentei consultări”, se mai arată în scrisoarea consultată de G4Media.ro.

“Ministerul Justiţiei intenţionează să menţină acest tip de consultare rapidă pe parcursul actualului mandat şi în legatură cu alte subiecte de interes comun, ca o bună practică şi o cutumă în cadrul unui dialog transparent permanent asupra temelor Justiţiei”, scrie Cătălin Predoiu, în documentul transmis.

La final, ministrul Justiţiei recomandă ca termen de răspuns 30 noiembrie.

Pentru a răspunde la solicitarea lui Predoiu, procurorii şi judecătorii trebuie să organizeze adunări generale.

Întrebările vin în contextul în care la 1 ianuarie 2020 ar urma să intre în vigoare prevederile din Legile Justiţiei privind pensionarea anticipată a magistraţilor cu 20 de ani vechime şi privind formarea completurilor de apel formate din 3 judecatori. De asemenea, Secţia Specială a primit numeroase critici atât din partea asociaţiilor de profil din ţară, cât şi de la instituţii europene.

Foto: Catalin Predoiu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nea predoiule fii profesionist și fă ce ați promis. Chiar și prin oug dacă desfiintati secția SS nu o să iasă nimeni în stradă! Din contra veți întări increderea oamenilor în voi că faceți ce ați promis. Cu toată stima dar până nu dovediți contrariul eu și mulți ca mine nu vom avea încredere în pnl(usl).

  • au marit si bugetul PNDL cu 1.7 miliarde, ca deh, vin localele si nu cred ca PNL chiar vrea alegeri in 2 tururi.
   Sa fie oare aceeasi mizerie?

  • Cred ca o sa o faca si inca repede, pt ca vad ca le-a dat termen f scurt – vrea sa se inarmeze cu punctele de vedere si e ok. Logic ar fi ca in decembrie sa dea un OUG exact pe aceste teme, act care este de reparare a mizeriilor PSD.
   Aceasta practica a consultarii e f buna si incomparabila cu „practica standard PSD” = introducerea unor OUG noaptea ca hotii, iesite din pixul lui Iordache, pe baza indicatiilor pretioase primite de la Dragnea-Valcov etc.

 2. Cand GRIVCO , Comisia de la Venetia, Raportul MCV au aratat fara echivoc cat de nociva este aceasta SS, Predoiu ne arata ce poate el: NIMIC!

  • grivco este firma lui felix varanu’. voiai sa te referi probabil la greco.

  • Cumva era GRECO?
   Cititi ce/cine e GRIVCO!!

 3. Toți oamenii sunt egali dar alții sunt mai egali decât ceilalți.
  Adică pe românești niste unii cetățenii vor să nu răspundă niciodată adică niciodată pentru abuzuri.
  Mă indoiesc că actuala majoritatre va putea rezista cu astfel de inițiative.Când sectia era la DNA la zeița K ea în regulă că îî fezandau ei pe dnii magistrațim. Dacă sectia a scăpat din lesa Serciciilor este de porc.
  Adică protocoale abuzuri cât cuprinde plus aberația potrivit căreia trebuie să-ți dovedețti nevinovăția în instanță.
  Despre prezumția de nevinovăție și egalitatea în fața legii a auzit domnul Predoiu.
  Altfel Negulescu , Oneea , Man vor ajunge procurori generali.

 4. GRECO, desigur! Te zapacesc astia cu impotenta lor. Dar multumesc pt corectura!

 5. Mai intrebi, coane Predoiu?
  De ce nu te predai deja?
  Nu uitam ca ai pus-o pe Firea la primaria capitalei.

  Singura intrebare care merita si trebuie lamurita pana la alegeri este: exista cineva in PNL care sa nu fie un psd-ist vopsit?

 6. @Și programul politic al guvernului care este ? Cercetarea statistică, ?
  Remarcați totuși că la alegerile parlamentare PNL a avut un program politic , iar la alegerile prezidențiale PNL a susținut programul politic al cadidatului ce a obținut cele mai multe voturi, ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.