G4Media.ro

Ministrul israelian al Sănătății, un evreu ultraortodox, și-a instalat internet abia după…

Ministrul israelian al Sănătății, un evreu ultraortodox, și-a instalat internet abia după ce infecția cu COVID-19 l-a forțat să intre în carantină

Oficiali ai Ministerului Sănătății au venit acasă la ministrul Yaakov Litzman să-i aducă un computer și să-i instaleze după ce Litzman, membru al unei comunități hasidice ultraortodoxe, s-a infectat cu coronavirus și a fost nevoit să lucreze de la domiciliu.

Ministrul Sănătății Yaakov Litzman și soția sa au fost infectați cu coronavirus, astfel că oficialul trebuie să-și continue activitatea de la domiciliu, scrie The Times of Israel.

Problema era că Litzman, membru al sectei hasidice Gur, nu are computer, smartphone și nici conexiune la internet acasă. Pentru a putea lucra de acasă, Litzman a trebuit să accepte stabilirea unei căi de comunicație video cu colegii săi din guvern și cu alți oficiali implicați în combaterea epidemiei, mulți fiind și ei în izolare tocmai pentru că au intrat în contact cu ministrul Sănătății.

Printre cei care au trebuit să intre în izolare după ce s-au întâlnit cu Litzman este premierul Benjamin Netanyahu, oficiali din Ministerul Sănătății, șeful Mossad Yossi Cohen și consilierul de securitate națională Meri Ben-Shabbat.

Și șeful Statului Major al armatei, Aviv Kohavi, este în carantină după ce a intrat în contact cu un ofițer care fusese diagnosticat cu COVID-19.

Yaakov Litzman conduce un partid ultraortodox care face parte din coaliția condusă de Netanyahu și, în calitate de ministru al Sănătății, a coordonat eforturile de combatere a epidemiei. El a fost acela care a impus restricții severe de circulație a populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Foto: Yaakov Litzman/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sincer, inteleg, fiecare are credintele lui religioase si trebuie sa le respectam. Poate esti haredim, poate musulman, poate amish, sikh, budist si ai un set de credinte, e dreptul tau sa fie respectate intr-o societate civilizata. Insa cand esti ministrul sanatatii in mijlocul unei pandemii si nu esti in stare sa folosesti Internetul, ar trebui sa zbori de acolo urgent pana pici in curul tau ignorant si ultra-ortodox si sa lasi dracului pe cineva competent sa se ocupe, pentru ca altfel tradezi cetatenii pe care ar trebui chipurile sa-i servesti.

    Inca o dovada ca prostia si habotnicia nu cunosc granite sau diferente de natura etnica sau religioasa. L’chaim!

  2. Și tot el comenta ca Covi 19 este o boala trimisa sa pedepsească homosexualii.

  3. Dacă era ateu marxist nu mai făcea asta