G4Media.ro

Ministrul israelian al Apărării, așteptat la Pentagon / Obiectivul întâlnirii, evoluţiile actuale…

Foto: Captură video

Ministrul israelian al Apărării, așteptat la Pentagon / Obiectivul întâlnirii, evoluţiile actuale de securitate din Orientul Mijlociu

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, va merge în curând la Washington pentru a discuta cu omologul său american despre războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat sâmbătă Pentagonul, notează AFP, conform Agerpres.

Într-un apel telefonic marţi cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, Yoav Gallant a acceptat invitaţia de a vizita Statele Unite, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder.

Data vizitei sale nu a fost încă stabilită, dar obiectivul acestei întâlniri este de a „discuta mai în profunzime evoluţiile actuale de securitate din Orientul Mijlociu”, a adăugat el pe X, fost Twitter.

Administraţia preşedintelui Joe Biden face presiuni pentru o încetare a focului despre care spune că este susţinută de premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie de atacul lansat de Hamas din Fâşia Gaza în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.194 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene. Din 251 de persoane răpite, 116 sunt încă ţinute ostatice în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei.

Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă la scară largă în Fâşia Gaza care a făcut 37.296 de morţi, majoritatea civili, potrivit datelor raportate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii al guvernului din Gaza condus de Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează