G4Media.ro

Ministrul iranian de externe minimalizează atacul imputat Israelului: „Au fost două sau…

Ministrul iranian de externe minimalizează atacul imputat Israelului: „Au fost două sau trei drone quadcopter, cele cu care copiii se joacă în Iran”

Ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a minimalizat atacul imputat Israelului şi care a lovit vineri centrul Iranului, comparându-l cu o joacă de copii şi adăugând că nu vor exista represalii iraniene cel puţin dacă nu îi sunt vizate „interesele”, relatează sâmbătă France Presse, transmite Agerpres.

Vineri, presa de stat iraniană a raportat că explozii au fost auzite în zorii zilei în apropierea unei baze militare din regiunea Isfahan, după ce „mai multe” mici drone au fost „doborâte cu succes” de „sistemul de apărare antiaeriană al ţării”.

Media americane, citând responsabili americani, au susţinut că a fost o operaţiune israeliană efectuată ca răspuns la un atac iranian fără precedent împotriva Israelului la 13 aprilie. Israelul a promis că va face Iranul, duşmanul său jurat, să plătească preţul atacului.

„Ceea ce s-a întâmplat aseară nu a fost un atac”, a declarat vineri Amir-Abdollahian într-un interviu acordat canalului american NBC.

„Au fost două sau trei drone quadcopter, cele cu care copiii se joacă în Iran”, a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

„Atât timp cât nu va avea loc o nouă aventură în numele regimului israelian împotriva intereselor Iranului, noi nu vom răspunde”, a avertizat el.

Comunitatea internaţională s-a grăbit să facă apel la calm în urma atacului de vineri, temându-se de o conflagraţie regională.

Iranul a lansat un atac fără precedent cu drone şi rachete împotriva Israelului la 13 aprilie, ca represalii pentru atacul mortal împotriva consulatului său din Damasc, Siria, pe 1 aprilie.

Armata israeliană a afirmat că marea majoritate a proiectilelor trase de Iran au fost doborâte cu ajutorul aliaţilor săi.

Teheranul a spus că atacul său asupra Israelului a fost efectuat în „legitimă apărare”, avertizând din nou că „dacă regimul israelian intenţionează să întreprindă o altă acţiune împotriva intereselor noastre, răspunsul nostru va fi imediat şi maxim”, a asigurat Amir-Abdollahian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...