G4Media.ro

Ministrul german al economiei: Putin nu a reușit să distrugă industria germană…

Sursa foto: Vors. Bündnis 90/Die Grünen - Stephan Röhl via Wikimedia Commons

Ministrul german al economiei: Putin nu a reușit să distrugă industria germană prin războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin nu a reușit să distrugă industria germană pe fondul războiului său din Ucraina, a declarat luni ministrul german al economiei, Robert Habeck, citat de CNN.

„A fost planul lui Putin să provoace o prăbușire a industriei germane, dar planul său a eșuat”, a afirmat Habeck la conferința pe teme energetice de la Berlin, găzduită de ziarul de afaceri Handelsblatt.

Habeck a adăugat că speră că criza energetică a Germaniei va fi depășită până în 2024, adăugând că, datorită construcției rapide a infrastructurii de import de gaze, se așteaptă ca instalațiile de stocare a gazelor să fie pline pentru 2023 și până în iarna anului 2024. Acest lucru ar duce la livrări de gaze „sigure și stabile” la „prețuri moderate”, a adăugat Habeck.

După o scurtă perioadă de temperaturi scăzute în decembrie, o lună ianuarie caldă până acum a ajutat la menținerea instalațiilor de stocare a gazelor din Germania la aproximativ 90% din capacitate, potrivit autorității de reglementare a rețelei de gaze a țării.

Deși o penurie de gaze în această iarnă pare puțin probabilă, situația s-ar putea totuși deteriora, potrivit site-ului autorității de reglementare a rețelei.

În cazul în care temperaturile scad sub zero grade Celsius, Germania consumă aproximativ un procent din depozitele sale de gaz pe zi”, a avertizat Habeck.

„Dacă reușim să ieșim din lunile de iarnă cu niveluri adecvate de stocare a gazelor, nu vom mai experimenta din nou nebunia de anul trecut”, a mai spus el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Asa cum nici vestul nu a reușit sa distrugă economia ruseasca prin sancțiunile economice.
  Dar nu-i timpul pierdut.

 2. Nu a distrus-o, doar a facut-o de ras.

  • De unde ai mai scoso și pe asta?
   Fi mai explicit când susții ceva, scoate și niște argumente, sau doar atât poți.

  • Pai de exemplu ai citit articolele despre Rheinmetall si faptul ca nu pot sa repare 22 de tancuri pana in 2024?

 3. Nemții nu sunt ăia care s-au trezit acum că trebuie să-și repare tancurile și că n-au niciunul bun?
  Oh, well….

 4. Nu a reușit… încă…

 5. Așa este când ești pr.ost și te apuci vorbind fără să gândești. Păi nu țin minte ca Putin să fi declarat vreodată că vrea să pună pe butuci economia Germaniei, ba din contră, de zeci de ani, Putin și Rusia a contribuit la dezvoltarea Germaniei prin furnizarea de gaz rusesc ieftin, fără întrerupere. Nord Stream 2 este dovada vie a prieteniei dintre ruși și nemți.

  • Din grota unde sta la comun cu izmenarii rupti-n kurr gen yoyo zis koyo mumia ranjita, tepes zis crepes, florin Is flo.cea, free zis pishtree aka cioby zis koiobi, a aparut si eugen zis damigeana, mare specialist in economie, politica si logistica militara. What a fcuking cocksucking loser 😆 🤣 😂

 6. Ursula, impreuna cu tehnocratii de la Bruselles, nu se dau batuti. Urmeaza al 30-lea pachet se sanctiuni impotriva rusilor…