G4Media.ro

Ministrul Finanțelor merge în Parlament la „Ora Guvernului”/ Discuții despre deficitul bugetar,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor merge în Parlament la „Ora Guvernului”/ Discuții despre deficitul bugetar, taxa de solidaritate și pensiile speciale

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, participă miercuri, de la 11,30, în plenul Senatului, la dezbaterea „Ora Guvernului”, ca urmare a invitaţiei adresate la propunerea grupului senatorial al USR, transmite Agerpres.

Ministrul Câciu a confirmat Senatului, printr-o adresă trimisă pe 3 martie, participarea la dezbaterea din plen privind „modalităţile de finanţare a deficitului bugetar pentru anul 2023”.

„E un lucru care ne bucură pentru că de fiecare dată prezenţa unui ministru în Senat lămureşte teme de pe agenda publică şi considerăm că genul acesta de dezbatere nu poate fi decât benefică pentru societatea românească”, a spus, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Pe 27 februarie, data trimiterii invitaţiei, USR menţiona că deficitul bugetar al României a atins „niveluri record”, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al USR transmis la acea dată, „ministrul Finanţelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica ‘taxa de solidaritate’ şi dacă nu cumva aceasta este pur şi simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale”.

„Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce creşte deficitul bugetar şi de ce, în loc să reducă din cheltuieli şi să adopte măsuri care să stimuleze economia, Guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca şi cresc taxele pentru cei care produc. Şi eliminarea unor facilităţi fiscale, aşa cum preconizează ministerul să facă, tot creşteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu specialii şi cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi Guvernul”, a afirmat, în comunicat, liderul senatorilor USR, Radu Mihail.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Doar cand sunt chemați miniștri PNL nu ne bucură….