G4Media.ro

Ministrul Finanțelor anunță posibila scădere a TVA la alimentele de bază, dar…

sursa foto: Pexels/ Pixabay

Ministrul Finanțelor anunță posibila scădere a TVA la alimentele de bază, dar spune că nu a discutat cu premierul Ciolacu

Marcel Boloș (PNL), ministrul Finanțelor, a anunțat o posibilă inițiativă de scădere a TVA la alimentele de bază. El a admis într-un interviu pentru Digi24 că nu a discutat ipoteza cu premierul Marcel Ciolacu și nici nu a prezentat un studiu de impact bugetar al acestei măsuri.

Boloș a vorbit despre posibila scădere a TVA, care acum este de 9%, la alimente precum făină, ulei, unele sortimente de carne, unele legume sau produse lactate. Soluția ar urma să fie discutată mâine cu premierul Marcel Ciolacu.

”Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a declarat Boloș la Digi24.

Întrebat dacă TVA poate scădea de la 9% la 0%, Marcel Boloș a declarat că ”n-aș vrea să dau o cotă standard de 0%, dar oricum există această analiză la nivelul Ministerului de Finanțe, pentru ca să avem un pachet de produse alimentare de bază, pentru are să avem o cotă de TVA redusă, revizuită, și să putem împreună cu obiectivul pe care îl urmărește Guvernul, de a reduce prețul, să avem un model mixt”.

Boloș nu a prezentat un studiu de impact bugetar.

Reamintim că România și-a asumat o țintă de deficit de 4,4% din PIB pentru 2023, dar datele făcute publice de fostul șef ANAF arată că guvernul are un deficit de încasări de 8,9 miliarde de lei.

Anunțul lui Boloș vine în contextul în care premierul Ciolacu a anunțat discuții cu mediul de afaceri pentru a ajunge la scăderea prețurilor la alimente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Înseamnă că nu s-a schimbat nimic după rotație, se guvernează la fel de haotic.