G4Media.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, e acuzat de USR că periclitează securitatea României…

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, e acuzat de USR că periclitează securitatea României prin faptul că ține la sertar legea care ar permite extragerea gazelor din Marea Neagră

Cristina Prună, vicepreședinte USR, îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că ”periclitează securitatea energetică a României prin inacțiunea sa”, cu referire la faptul că acesta blochează de doi ani proiectul legii offshore, care ar permite demararea proiectelor de extragere a gazelor din Marea Neagră.

”România, deși este al doilea producător de gaze naturale din UE, a ajuns să importe peste 20% din gazele necesare pentru consumul intern. Acest lucru se întâmplă în timp ce prețurile la gaze naturale cresc pe bursele internaționale și în România. Numai ieri au crescut cu 8% pe bursa de la Amsterdam. Iar noi ne uităm neputincioși către miliardele de metri cubi de gaze care zac pe fundul Mării Negre. Între timp, ministrul Energiei continuă să ne vândă gogoși în fiecare săptămână despre cum “săptămâna viitoare” legea offshore va fi dezbătută în parlament. Nu se întâmplă”, arată Prună într-un comunicat.

Reamintim că Virgil Popescu a promis încă din noiembrie 2019, când a devenit ministrul Energiei în guvernul Orban, că va debloca legea offshore, dar nu a trimis în Parlament proiectul nici până acum. Între timp, compania americană ExxonMobil a decis să iasă din proiect și a vândut participarea către compania cu capital de stat Romgaz.

”Continui să mă întreb de ce se tărăgănează atât o lege care ne-ar aduce gaze din abundență și prosperitate economică? De ce actualul ministru transformă România în țara “săptămânii viitoare”? Oare când vom putea arăta că România este, în sfârșit, țara care poate face proiecte mari și poate lăsa o moștenire consistentă generațiilor viitoare?”, mai arată Cristina Prună în declarația sa. (Foto: Sondă offshore / ExxonMobil)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pai ce vreti,sa vada poporul ca au vandut gazele noastre la altii,au bagat banii in buzunar,iar ca sa le extraga pentru tara trebuie sa plateasca!!!dar nu stiu cum sa faca sa nu se afle!!!cum sa platesti 1 mld.de euro,ca sa poti sa-ti extragi propriile gaze de pe terenul tau???nu e de noaptea mintii???ceva nu e in regula!!(!vezi cum a facut si tariceanu)

  • Tin legea la sertar ca să mai crească șpaga.
   Va amintiți când a vândut Nascase Petromul, BCR… ? In ultimele zile de mandat !
   Rezultatul ? El miliardar, noi săraci lipiți plecați ( dintr-o țară bogată !) in pribegie pentru o pâine.

 2. De ce m-ai cenzurat?va supara adevarul?banii nu va fac oameni!

 3. Lasă că nu-i nici o grabă. Madam Prună să-și vadă de treaba ei.

  • Că știți voi mai bine cum se negociază șpaga.

  • Graba strică șpaga ! 😀

 4. Declarație pentru simpatizanții PSD. Ăia recenzați ca analfabeți obiectivi. Adică au încuiat cei de la USR legea în dulap și au înghițit cheia. Alții nu mai aveau o copie, ceva? Și la câți deștepți are noul USL nu scrieți în 24 de ore alta? Că mai trebuie încă 24 de ore până o scoateți din parlament și gata.

 5. tara, o declar nula!

 6. Ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a declarat la PROFIT TV că membrii coaliției de guvernare discută în prezent modificarea Legii offshore, el explicând că nu ar fi fost oportună modificarea actului normativ înainte de aprobarea în AGA a tranzacției prin care compania de stat Romgaz va prelua subsidiara românească a gigantului petrolier american ExxonMobil, care deține 50% din drepturile asupra concesiunii Neptun Deep, cel mai mare perimetru de gaze naturale din sectorul românesc al Mării Negre
  Domna Pruna isi face si ea de lucru . . .

 7. De ce ,postac penelist,nu trebuie deranjati fesenistii cu intrebari ?A FOST MINISTRU IN N GUVERNE ,DUPA CADEREA GUVERNULUI DANCILA,INAFARA DE A LIBERALIZA ENERGIA,CE A FACUT?AAA,A AJUTAT PE IOHANNIS SA REFACA FESENEUL LUI ILIESCU! Buna treaba