G4Media.ro

Ministrul Energiei anunță un memorandum pentru Valea Jiului, care marchează ”începutul unei…

sursa foto: captura video

Ministrul Energiei anunță un memorandum pentru Valea Jiului, care marchează ”începutul unei ere noi, a energiei verzi și a sustenabilității”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni seară, o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC, transmite News.ro.

”De-a lungul anilor, Valea Jiului a fost inima energiei pentru România, un loc unde tradiţia şi munca grea au modelat istoria şi comunitatea. În vizitele mele la Livezeni, Vulcan, Lupeni, Lonea şi Paroşeni, am simţit mândria şi spiritul oamenilor de aici, dar şi nevoia urgentă de schimbare şi speranţă pentru viitor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei anunţă un nou capitol în această poveste.

”Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi şi a sustenabilităţii. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat şi Adjunctul Ambasadei SUA în Bucureşti, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziţie justă, onorând tradiţia şi istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat şi mai sigur”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”înlocuirea treptată şi sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României”.

”O investiţie de aproximativ 400 de milioane de euro şi utilizarea reziduurilor agricole româneşti pentru producţia de biocarbon reflectă viziunea noastră pentru o tranziţie energetică echitabilă şi sustenabilă. Acesta este angajamentul nostru pentru Valea Jiului şi pentru viitorul României: să reducem emisiile de carbon, să transformăm centrala de la Paroşeni într-o unitate 100% regenerabilă şi să protejăm mediul, fără a compromite sectorul forestier”, a mai transmis ministrul.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Foarte tari americanii ăștia ai lui Burduja!

  2. Nu am auzit de această companie până acum. Mai mult, nici pe Wikipedia nu i-am găsit. Îmi miroase a ceva lobby făcut de americani către ai noștri, și uite așa azi semnăm un memorandum, poate mâine un contract, poate câteva miliarde din banii statului pleacă spre compania asta (în schimbul a câteva sute de mii plasate de lobiști către persoanele implicate). Să nu mai zic că există inventatori români care au brevetat stații de piroliză foarte eficiente energetic și pe care statul îi ignoră cu mult succes până acum.