G4Media.ro

Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte.…

Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte. Pentru mine înseamnă ”foarte multe”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că la deschiderea anului şcolar 2020-2021 peste 800 de şcoli – unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora – au toalete în curte, ea adăugând că din punctul său de vedere sunt „foarte multe”. Anisie face un apel către primari să se implice şi să ajute şcoala, transmite News.ro.

„Sunt foarte multe şcoli, nu numai din mediul rural, ci sunt şi şcoli din mediul urban, care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. (…) Sunt primari care sau implicat dar sunt şi primari care în acest moment nu ajută şcolile”, a declarat ministrul Educaţiei sâmbătă, la B1 Tv.

Întrebată câte unităţi de învăţământ au toaleta în curte, ea a arătat că este vorba despre 836 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau clădiri arondate acestora.

„Am spus ”foarte multe” pentru că pentru mine înseamnă foarte mult 836 de unităţi de învăţământ care încă mai au toaletele în curte”, a adăugat Monica Anisie.

Aceasta a precizat că autorităţile publice locale pot achiziţiona containere sanitare pentru şcolile care nu au băi cu apă curentă, iar banii vor fi decontaţi prin Ministerul Fondurilor Europene şi a făcut un apel către toţi primarii să se implice.
„Mai este timp în aşa fel încât copiii să nu aibă de suferit. Sunt copiii noştri, ai tuturor”, a mai afirmat Anisie, adăugând că aceasta este şansa primarilor să arate că reprezintă comunităţile din care fac parte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. Să ne spună Dna ministru, la cate scoli le-a „mutat” veceul din curte in interior? Mă refer la perioada domniei sale la minister.

 2. Rusine tuturor decidentilor, din 1990 pana astazi. Decidentii politici si cei locali, ai fiecarei scoli.
  Un popor care isi lasa copii, viitorul, fara strictul necesar sanitar, se desconsidera singur.
  Cat de complicat este sa se construiasca mici anexe lipite cladirilor existente, astfel incat copii sa nu fie nevoiti sa iasa din scoli?

  Rusine 🙁

 3. 😆😆😆 Vremuri kkcioase conduse de kkcioshi și analfabeți, puneți pe fiecare bancă câte o sticla de pepsi poate se transformă în pepsiglas

 4. Doamna Pepsiglas o habarnistă pusă în funcție pe bază de competență .La fel ca Spaima Liftierelor, Grindă ,Alexe ,Geacă de Piele etc

 5. Pentru Iohannis nu conteza…Multi copii fac pe ei până ajunge la veceu.

  • Nu face niciun copil pe el, nu mai exagera, au antrenament de acasă. Crezi că acasă au baie și wc in casă?

  • Dacă acasă n-au, doar nu li s-or face condiții la şcoală într-o instituție publică, care funcționează cu bani publici de la noi toți, sau chiar cu posibile fonduri europene…

   Off off off, Rita, Rita…

  • Ar mai fi si varianta cealalta, Emile:
   – Daca cei care astazi „ajunge” la wc-ul din fundu’ curtii vor fi chiar cei care ajung maine capabili sa ne scoata din kkt.
   Pana la urma…conteaza cine si cum face kk, nu unde face kk oricine.:))))))

  • La tara mai face si pe scara. ..Mintiti ca un ordinar pentru ca aveti copii, nu va documentati sau aveti interes sa nu afle lumea adevarul.

  • Si daca pt tine 836 inseamna „foarte multe” – apropo, te exprimi ca aborigenii -, ce-ai facut pentru a rezolva situatia? Figuranta incapabila!

 6. Problemele astea nu sunt de ieri, nici de anul trecut. Problemele astea sunt dintotdeauna.

  Anisie este probabil în funcție de un an, jumătate de an fiind confruntată cu ping pongul rezultat din situația coronavirusului. Nu iau apărarea nimănui aici. Mai bine întrebați primarii respectivelor sate, comune, oraşe, cum comentează situația şcolilor dumnealor cu toalete în curte. Urmează alegerile locale. Țara asta a fost prea mult timp sub sechestru P$D, spart în variantele lui: ALDE, Pro România, PPU, ADER şi toți agaricii traseişti.

  Şcoli cu toalete în curte după 30 de ani. Imaginea asta arată exact ce a făcut conducerea PSDistă cu tot anturaju ei. Mergeți la vot.

  • Pe la guvernare au mai fost și liberalii înainte.Un wc se poate face în câteva zile.Daca pesedosii au fost porci, peneleu trebuia să arate că sunt mai breji- dar în aproape un an de zile ,la fel că psd- nimic doar gargara.

  • Corect.
   Nici PSD n’au făcut .. nimic!

   De fapt, au făcut multe..
   Dar – noaptea. ca hoții.
   Și cu totul alte lucruri: ca să-i scape [pe violatori, traficanți de carne vie, etc] pe cei care se „ocupă” de acești copii; sau de alții – dacă nu chiar de ăștia…

   Așa că nefăcutul wc-urilor de către cei de acum, e un rău; dar nu atât de grav, ca cele făcute de precedenții.

   Deci da, au făcut și PSD „ceva”!
   *Dă-mi replică pertinentă – cu argument (oricare ești aici, al psd-ului), dacă NU’i așa!

   Și n-o spun în calitate de apărător al PNL – despre care spun unii, că e la fel.. Nu. (Că nu’mi pasă să-i apăr, pentru că nu merită .. uneori)!
   Ci susțin mai degrabă că (PNL) ESTE „un rău”; dar unul mai puțin distructiv (decât urmașii nomenclaturii)!

  • Bai Tudore, sa mergem la vot ca sa ce, sa votam cu liberalii ca sa scoata tara din noroaie? Hai sa fim seriosi, uiti de primarul ala de la PNL care intretinea relatii sexuale in sediul primariei cu o copila care o racola de pe bancile scolii? Tu crezi ca acel primar a modernizat toaletele scolii? NU, el batjocorea copilele din scoala generala, il durea pe el in dos ca acei copii au wc-ul in curtea scolii. Modernizarea scolilor de la sate tine de primar, foarte putin de partidul care este la guvernare. Lasa-ne cu intoxicarea asta cum ca PSD-ul este rau si PNL-ul este bun. Am vazut competenta guvernului PNL si bine ca nu au fost la putere prea mult timp, ca nici in Ilfov nu aveam gaze si tot cu WC-ul in curtea scolii eram daca guverna PNL-ul in acesti ani.

 7. Înafara ca este penal sa stăm la mila Europei în anul 2020 pentru racordarea a peste 800 de unități de invatamant, aceasta consiliera a lui Băsescu și secretara de stat a lui Ciolos, a aflat azi de aceste fonduri europene?

 8. da da …. un motiv solid pentru susținerea acelui scenariu ,,mixt,, minunat 🙂 2 saptămâni on-line / 2 săptămâni la școală …

 9. Anisie a numarat pana la 836? Pe degete? Cred c-o doare si acum neuronul. Si din acest motiv l-a pus intr-o casuta de „pepsiglass”!

 10. @Eugen

  În primul rând nu ne cunoaştem ca să ne vorbim cu „Tudore”, „Eugene” sau alte miştocăreli dintr-astea de crâşmar din fundu’ uliței1.

  În al doilea rând, stai jos, pentru azi ai nota 4, dar poți vota liniştit în continuare cu parlamentarii tăi favoriți. Sau poate alegi să stai pe canapea c-o bere-n mână, aşteptând să-ți rezolve alții treaba. Probabil tu încă ai încredere-n Moş Crăciun, Ileana Cosânzeana şi un partid fără pată, fără cusur. Cum eşti şi dumneata de-altfel. Numai şi numai pentru un asemenea partid: fără pată, fără cusur, purist, neîntinat, atunci şi doar atunci te vei urni să faci ceva.

  Îți urez succes. Şi felicitări! :))))) Te pricepi de minune din telefon, din canapea, să răstălmăceşti cuvintele şi să le dai un singur înțeles, adică singurul pe care mintea dumitale e capabilă să-l priceapă.

 11. În curând dacă dați cautare pe google ,”proasta Romaniei” …rezultatul căutări ,nu va mai fi Veorica.

 12. Un stat de căcat! În toate mimisterele se face doar politică, dar ni se spune că se fac politici publice!