G4Media.ro

Ministrul Educației explică de ce s-a propus acordarea burselor pentru primii 30%…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Educației explică de ce s-a propus acordarea burselor pentru primii 30% elevi din fiecare clasă: ”Competiție sănătoasă”/ Elevii ar putea primi burse de merit și fără note mari

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat, luni seară, motivele pentru care s-a propus acordarea de burse de merit primilor 30% dintre elevii unei clase, indiferent dacă aceştia au sau nu medii mai mari de 9,5, transmite News.ro.

”Va exista o competiţie sănătoasă, în interiorul fiecărei clase, pentru acei primi 30% care iau bursa de merit, asta înseamnă că, în fiecare an, ei îşi vor depăşi întâi propriile limite şi apoi vor intra în un soi de competiţie unii cu ceilalţi, ceea ce împinge în sus întregul corp al elevilor din România”, a afirmat ministrul.

”Ideea este următoarea: copiii performează atunci când intră într-un soi de competiţie sănătoasă, întâi cu sine şi apoi cu cei pe care îi au în jurul lor, cu colegii lor de clasă. Ideea este nu să comparăm medii, care, de altfel, arată foarte diferit de la o şcoală la alta, ci să îi susţinem pe cei care performează cel mai bine în fiecare clasă. Asta înseamnă că va exista o competiţie, din nou, cu fair play, sănătoasă, în interiorul fiecărei clase, pentru acei primi 30% care iau bursa de merit, asta înseamnă că, în fiecare an, ei îşi vor depăşi întâi propriile limite şi apoi vor intra în un soi de competiţie unii cu ceilalţi, ceea ce împinge în sus întregul corp al elevilor din România”, a afirmat Ligia Deca, luni seară, la TVR Info.

Ea a explicat că, dacă într-o clasă există mai mult de 30% elevi care au medii mai mari de 9,5 în anul şcolar anterior, toţi aceştia vor primi bursa de merit în acest an şcolar.

Ligia Deca a precizat că înainte erau şcoli în care toţi elevii primeau bursă de merit şi şcoli în care niciun elev nu primea bursă de merit.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. da, mi se pare corect. De ce doar cei cu note mari sa ia burse. Sa ia si cei cu note mici, ba chiar si repetentii. Ce, iei nu ie ielevi?

    Vi se pare ca azi suntem condusi de an al fabeti? Peste 20-30 de ani astia de azi vor parea niste genii.

  2. Decat burse scolare la toti, mai bine renovati scolile ca sa nu mai aiba toalete in curte, pereti care sa darama. Dati salarii mai mari invatatorilor si profesorilor care activeaza in sate si orase mici uitate de lume.