G4Media.ro

Ministrul Educației anunță că inventariază toate aparatele de testare pentru coronavirus, “din…

Ministrul Educației anunță că inventariază toate aparatele de testare pentru coronavirus, “din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le pune la dispoziția Ministerului Sănătății”

“Vreau să vă anunț că am luat măsura să inventariez toate PCR-urile [aparate cu care se fac testele pentru COVID-19] din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le pune la dispoziția Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o videoconferință organizată alături de specialiștii parteneri în e-learning ai Ministerului. Conferința nu a putut fi transmisă live video online, iar presa nu a putut adresa întrebări.

Ministrul a anunțat cu această ocazie că lansează un proiect de cercetare biomedicală pentru elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. PCR nu sunt niste aparate, ziaristule.
    PCR sunt metode de testare, cele mai sigure, fie ca e vorba de infectia cu coronavirus, fie ca e vorba de hiv sau gonoree. PCR testing inseamna sa iei un sample mic de ADN si sa il reproduci in niste eprubete. Insa, ar trebui sa te mai informezi inainte sa publici din astea, ptr ca testele se pot face si mai ieftin, asa numitele rapid tests, nu tre facute doar PCR, care sunt scumpe, ni se transmite in casca (200 RON).
    ”Aparatele” de care vorbesti tu se numesc thermal cyclers. Preturile lor variaza intre 2 si 5000 de EUR

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.