G4Media.ro

Ministrul Educaţiei: Actuala conducere a Colegiului „Gheorghe Şincai” din Capitală va fi…

Ministrul Educaţiei: Actuala conducere a Colegiului „Gheorghe Şincai” din Capitală va fi schimbată cu una care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că relocarea elevilor de la Colegiul „Gheorghe Şincai” din Capitală în vederea renovării clădirii monument istoric se va face numai prin consens între Primărie, Inspectoratul Şcolar şi unitatea de învăţământ şi după consultarea părinţilor şi a elevilor. Ministrul a mai spus că actuala conducere a şcolii va fi schimbată „cu una care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment”.

„Până la finele acestui an şcolar nu va fi făcută nicio relocare, cu alte cuvinte, nu va fi perturbat procesul didactic mai mult decât îl perturbă pandemia. Relocarea se va face doar prin consens între Primărie, Inspectorat şi şcoală, cu consultarea elevilor şi părinţilor. Un lucru foarte important: consens înseamnă acordul tuturor părţilor, este un document semnat la Ministerul Educaţiei. Mai exact, Primăria se angajează să ofere mai multe variante de relocare, trei, patru, cinci, şase variante, iar prin consens să se aleagă varianta optimă”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi 24, conform news.ro.
Acesta a precizat că unul dintre aspecte, de altfel foarte important, este legat de faptul că Primăria trebuie să se angajeze, ca proprietar al clădirii, că va garanta că obiectele de patrimoniu din arhive unităţii de învăţământ, care sunt foarte importante, vor fi păstrate „în condiţii adecvate”. El a precizat că elevii vor fi mutaţi acolo unde „acceptă să meargă”, arătând că revocarea clădirii nu s-ar putea face cu elevii în clase.
Sorin Cîmpeanu mai spune că actuala conducere a Colegiului „Gheorghe Şincai” va fi schimbată.
„O precizare importantă, şi îmi aleg bine termenii, îmi exprim convingerea că în foarte scurt timp şcoala va avea o altă conducere care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment. Numirea conducerii şcolii este apanajul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, nu al ministrului, articolul 248, alineatul 7, dar sunt convins, subliniez, că Inspectoratului Şcolar Bucureşti va avea înţelepciunea să aleagă o nouă conducere care să contribuie la revenirea la normal a lucrurilor în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai”, a adăugat ministrul, conform news.ro
Sursa foto: Facebook Cristi Dimitriu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Da!!!
  Una cu membri PNL!

 2. Cum adică ”revocarea clădirii nu se va face cu elevii în clasă”:))))))?
  Cred că ați vrut să scrieți repararea.
  Sper ca ministrul Cîmpeanu să nu fi spus o asemenea tâmpenie.

 3. E o mică șmecherie la mijloc, părinții și elevii sunt doar consultați, pentru că știe că foarte greu vor fi de acord cu containerele propuse de Băluță pe post de săli de clasă.
  Mai bine ar reface expertiza tehnică a clădirii, care din câte înțeleg a fost făcută de niște persoane cu probleme penale.

 4. Clanul sportivilor in functie cu bulibasa Baluta trage sforile prin toate partidele ca sa mai sifoneze niste bani pe spoiala peretilor in liceul Sincai

 5. Nimic despre contestarea „solutiei tehnice”, care include doar zugraveli „antiseismice”.
  Dom’ ministru, cere doua expertize facute de experti, nu de firme de apartament!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.