G4Media.ro

Ministrul Economiei: Repornirea petrochimiei pe platforma de la Borzeşti este o utopie.…

Ministrul Economiei: Repornirea petrochimiei pe platforma de la Borzeşti este o utopie. În mod realist, acolo se poate deschide un parc industrial

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri în Bacău că repornirea activității de petrochimie pe platforma din Borzești, unde a funcționat un combinat de profil, este imposibilă.

Răspunzând unor întrebări venite din partea oamenilor de afaceri din judetul Bacău, ministrul Popescu a spus că “repornirea petrochimiei pe platforma de la Borzeşti este o utopie, nu mai putem promite oamenilor lucruri care nu se pot face. Am auzit că cei de la PSD promit în continuare repornirea petrochimiei însă acest lucru e o Fata Morgana. La Borzeşti, în mod realist, se poate deschide un parc tehnologic şi industrial, acolo se pot reloca capacităţi de producţie, pot veni investiţii în aşa fel încât Oneştiul să renască”.

Întrebat dacă guvernul va promova un proiect care să modifice Legea Offshore, Virgil Popescu a spus că „firmele care vor să investească în extragerea gazelor din Marea Neagră doresc modificarea Legii Offshore, în sensul unei scăderi a fiscalităţii, dar Guvernul va aştepta alegerile generale din decembrie pentru instaurarea unui parlament legitim”.

El a adăugat că guvernul nu va forţa o Ordonanţă de Urgenţă pentru că „nu va exista un consens, iar legea trebuie bine gândită, cu decizii favorabile pentru economia românească. Eu cred că exploatarea gazelor de la Marea Neagră se va realiza”.

Virgil Popescu a mai spus că actualul guvern a abrogat prevederile nefaste ale OUG 114 şi a desființat obligația de a vinde gazele pe o piaţă centralizată.

Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Asta dupa ce Orban a fost respins de Vuza.

  2. Macar de s ar deschide și un parc industrial…Dar interesează pe vreun investitor serios ruina din zona? Și ce personal va lucra în parcul tehnologic? Că toți tineri ( serioși) care dau Bac ul, zboară imediat din Onești.

  3. „Eu cred ca” sunteți doar niște labe triste impotent!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.