G4Media.ro

Ministrul Dezvoltării, despre asumarea răspunderii Guvernului: Sunt măsuri bune care trebuie să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Dezvoltării, despre asumarea răspunderii Guvernului: Sunt măsuri bune care trebuie să ducă la o eficientizare a aparatului administrativ

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea a declarat marţi despre asumarea răspunderii Guvernului că în proiect sunt măsuri bune care trebuie să ducă la o eficientizare a aparatului administrativ, transmite News.ro. Practic nu se vor tăia toate posturile din administraţie, vorbim de o reducere de 10%, vor fi diminuate posturile care astăzi sunt libere, a mai spus ministrul.

”Sunt nişte măsuri pe care un guvern responsabil vrea să şi le asume, ne dăm seama cu toţii că suntem într-o situaţie în care fondurile europene asigură finanţarea foarte multor proiecte, atât din administraţia publică cât şi din mediul de afaceri din România. România şi-a asumat atât situaţia deficitului bugetar, care trebuie ţinut la o anumită cotă cât şi îndeplinirea reformelor la nivel de ţară. Sunt măsuri care, dacă mă raportez strict la Ministerul dezvoltării, sunt măsuri bune care trebuie să ducă la o eficientizare şi o optimizare a aparatului administrativ”, a spus ministrul Dezvoltării, în emisiunea Proiect de ţară: România de la Prima News.

Adrian Veştea a precizat că aceste măsuri dau ocazia de a crea un management eficient.

”Practic nu se vor tăia toate posturile din administraţie, vorbim de o reducere de 10%. Vor fi diminuate posturile care astăzi sunt libere. Să ştiţi că sunt foarte multe posturi care atât în administraţia publică centrală cât şi locală sunt libere. Cred că ceea ce ar trebui să conştientizeze fiecare primar, fiecare preşedinte de CJ, este aceea de a gândi o formulă eficientă şi sunt astăzi în România exemple de bune practici”, a subliniat ministrul Dezvoltării.

Adrian Veştea a precizat că ”proiectele nu vor fi afectate atâta vreme cât vom avea susţinere financiară”.

”Cea mai critică situaţie va fi dacă nu ne vom repspecta angajamentele europene, nu vom ţine cont de ceea ce am negociat şi nu ne vom îndeplini jaloanele, atunci vom ajunge să avem diminuări de bugete şi blocaje care nu sunt de dorit astăzi”, a mai spus Veştea.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate ministrul subdezvoltării… intelectuale…

  2. un fel de „reducem cheltuielile dar nu taiem nimic”