G4Media.ro

Ministrul de Finanțe, despre banii UE din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă:…

Ministrul de Finanțe, despre banii UE din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă: Trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. Sunt necesare o abordare flexibilă și reducerea birocrației

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a afirmat, într-o discuţie cu omologul său german, Olaf Scholz, că acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă „un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene”. „Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei”, a susţinut Nazare.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanţelor, ministrul Alexandru Nazare l-a felicitat pe omologul său german, Olaf Scholz, miercuri, într-o convorbire telefonică, pentru obţinerea acordului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi pentru progresele înregistrate în dosarul referitor la Uniunea Bancară în timpul mandatului Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

„Acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă, fără îndoială, un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene şi o dovadă a capacităţii de a acţiona solidar, în beneficiul cetăţenilor. Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei pentru ca Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă să îşi atingă scopul”, a precizat ministrul român al Finanţelor, citat în comunicat.

Cei doi demnitari au discutat şi despre planurile de reformă asumate de Guvern, stadiul elaborării bugetului şi alte subiecte prezente pe agenda de lucru a Consiliului miniştrilor de finanţe (ECOFIN). Alexandru Nazare l-a asigurat pe Olaf Scholz că „Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă. Vom reduce deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămân prioritare”.

Conform sursei citate, discuţia cu ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, este prima din seria consultărilor iniţiate de ministrul Alexandru Nazare cu omologii săi din statele membre, pe tema operaţionalizării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu ai cu cine!
  Nu aveti cadre!
  Amantele din partid au alta menire decat sa faca proicecte!

 2. proiectul nostru conține 290pag. comparativ cu Germania 60pag, Spania la fel. …și pentru mulți mai mulți bani. Cine sta sa studieze atâtea pagini, la Bruxelles?!

 3. Atunci de ce ati introdus in el proiectele ilegale de distrugere a naturii (ale Hidroelectrica), care nu pot incepe decat dupa procese grele si erori judiciare gigantice?

 4. Cât se poate de rapid, adică incă vreo 3 ani, cât să o lălăim până incepe campania electorala viitoare. După care iar o dăm pe greaua moștenire, și tot așa …

 5. Nu există banii europeni.E vrăjeală. Banii europeni nu se dau pe proiecte ci doar pe relații. România nu are relații.

 6. După cât arată de trist ministrul ăsta, de loc nu-mi dă încredere…..

 7. O sa „demonstrati” inca o data INCOMPETENTA si amatorismul clientelar din TOATE Institutiile Statului roman!
  Prima varianta a PNRR intocmit de Ministreul Fondurilor Europene din Guvernul Orban sub coordonarea „celebrului” mult laudat Ministru Ioan Marcel Bolos si prezentata in 25 noiembrie 2020 in cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membri ai Guvernului a fost un FIASCO, adica RESPINS magna cum laude de Comisia Europeana pe motiv ca era PARALELA cu cerintele Comisiei europene, era o copie a PNDL!!!
  CINE va GANDI si STRUCTURA acum un PNRR solid, care sa respecte Cerintele Comisiei Europene, cand, cu cateva exceptii, lucreaza aceiasi oameni bine platiti si raplatiti de la Minsiterul Fondurilor europene, care au „reusit” acel FIASCO!!
  Pariez ca esecul nr 2 va fi similar!!
  Vorbaria goala damboviteana se desfasoara in toata splendoarea ei…
  Toate Rapoartele Comisiei Europene referitoare la SLABA Absorbtie a Fondurilor de la UE de care Romamnia mentionau drept Principala CAUZA SLABA Capacitate a Administratiei Publice!!

 8. Ptr. abordarea flexibila si reducerea birocratiei , sunt necesare competente si dorinta ptr. a face ceva. Pana la acest moment , nu am vazut decat numiri de persoane asa zise cu experienta, pela corpul de control al premierului , pe la agentii , pe la ministere in , pe posturi de secretari de stat etc., Se astepta o restructurare supla a administratiei , dar constatam cu dezamagire , ca preocuparea esentiala este sa fie multumii activul de partid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.