G4Media.ro

Ministrul de Externe Aurescu, felicitat de liderul partidului extremist AUR pentru luarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul de Externe Aurescu, felicitat de liderul partidului extremist AUR pentru luarea de poziție față de legea minorităților din Ucraina

Preşedintele partidului extremist AUR, deputatul George Simion, l-a felicitat vineri pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru poziţia pe care a avut-o faţă de legea privind minorităţile naţionale din Ucraina, transmite Agerpres.

„Ieri l-am criticat pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, suntem totuşi oameni rezonabili, astăzi, trebuie să-l felicit pentru că a avut o luare de poziţie faţă de politica Guvernului de la Kiev cu privire la minorităţi. Avem 500.000 de români care trăiesc în Ucraina. AUR a fost printre primele forţe care a condamnat agresiunea rusească asupra Ucrainei. (…) Ucraina şi-a bătut joc în mod repetat de identitatea românilor din Ucraina şi nu poate nimeni să ne astupe gura şi să nu spunem acest lucru. Noi speram ca, după aceste 300 de zile, în care ajutorul statului român a fost constant, atitudinea Kievului să se schimbe, nu s-a schimbat şi, de aceea, cerem statului român să îşi reafirme poziţia de protecţie a românilor din Ucraina. Este important acest lucru”, a declarat vineri Simion, la Palatul Parlamentului, după încheierea Conferinţei „România de Dincolo de Graniţe”, eveniment dedicat românilor din diaspora.

Ministerul Afacerilor Externe consideră „regretabil” faptul că legea privind minorităţile naţionale din Ucraina a fost adoptată în absenţa unei noi consultări a Comisiei de la Veneţia, „a cărei opinie ar fi contribuit în mod cert la asigurarea unui text cuprinzător şi clar din perspectiva standardelor juridice europene în materie, inclusiv prin verificarea modului în care recomandările sale anterioare sunt reflectate în textul normativ”.

„De asemenea, este regretabil faptul că legea a fost adoptată în absenţa unei consultări adecvate a reprezentanţilor comunităţii române din Ucraina, aşa cum a solicitat partea română”, arată un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Ai 500.000 dar ia-ai întrebat ce-i doare pe ei acum? Ca n-am auzit niciodată sa se plângă acei ucrainieni de naționalitate romana.
  Dar in Spania unde sunt dublu, peste 1 milion, Italia aproape 2 milioane, Anglia tot vreun milion. Cum e?
  Sunt scoli de stat cu predare în limba romană? Exista plăcute bilingve la întrare în Cordoba sau în Napoli?

  • Din cei 500000 oficial de ucrainieni de naționalitate romana cati au plecat după 1990 și câți au rămas? Din cei rămași căti au plecat din 25 februarie și câți mai sunt?
   Ca dacă mai sunt 100.000 reprezinta 0,25% din 40 de milioane. Nici noi n-avem scoli cu predare în rusa pentru lipoveni. Nici noi nu tratam corect fiecare minoritate super minoritară gen armenii.

  • Cei din Spania, Italia și Anglia au emigrat de bunăvoie, trotinetist bășit.

  • Gogule, ai venit sa iti aperi Coruptii si Tradatoeii de la AURusia si PSD?!

  • Adică, dacă tot n-am intrat în Schengen, să așteptăm că poate rezolvă Viktor Orbán!

  • @Gogu și in Ucraina ii tine cineva cu forța? haurolac nes_pălat

  • Minoritatea română locuiește pe pământurile ei ancestrale, furate de ciolovecii tăi iubiți.

 2. Adică felicitări de la Moscova. Vedem cui servesc toate aceste mizerii puse pe tapet de liderașii românilor din Ucraina, care, in marea lor majoritate, sunt buni prieteni cu AURisiții.

  • De remarcat ca AURistii n-au nicio problema cu romanii din Serbia (Voivodina și Valea Timocului)
   Iar romanii de acolo sunt persecutați fizic dacă întrec calul.
   Acolo nu-i bai ca e la Serbia lui Putin. Și de Putin e păcat sa te iei când ești haurolac.

 3. Ca sa poata fi data o lege a minoritatilor trebuie sa fie facut un recensamant pentru a determina reprezentativitatea in parlament pentru rusi, romani, unguri, etc.
  Ei nu stiu la ora asta nici ce teritorii au. Cu atat mai putin cati parlamentari de etnie rusa devine obligatoriu sa fie in parlamentul ucrainean.
  Asa ca mai taceti dreacu din gura pana la sfarsitul razboiului.
  Nu asta-i problema etniei romane acum in Ucraina.

 4. Marcel, la fel ca fratii tai de comentarii anti-Aur de aici, nu te-ai obosit măcar sa citești pozițiile noastre de poziționare fata de românii din Valea Timocului.

  Dar na, voi credeți in continuare ce vă zice Dan Tapalaga și compania: ca suntem extremiști, anti-semiti, anti-europeni și pro-ruși