G4Media.ro

Ministrul de Externe al Slovaciei critică guvernul Ungariei pentru achizițiile de teren…

sursa foto: Facebook

Ministrul de Externe al Slovaciei critică guvernul Ungariei pentru achizițiile de teren și clădiri de patrimoniu și acuză Budapesta că încalcă acordul privind protejarea minorităților

Ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok, a criticat guvernul maghiar pentru achizițiile de terenuri și clădiri în Slovacia prin intermediul unui fond de investiții alimentat cu bani publici. Un program similar e derulat de Ungaria și în România, unde un vehicul de investiții maghiar a cumpărat Hotelul Dacia din Satu Mare, fosta clădire a primăriei din Carei, hotelul Coroana din Maramureș, hotelul Casino din Borsec, castelul Wesselenyi din Sălaj și castelul Teleki.

”Le-am cerut prietenilor noștri maghiari să ne anunțe în avans când vor să implementeze programe în Slovacia, nu să aflăm despre ele din media. Baza unei bune relații este dialogul. Dacă Ungaria chiar vrea să cumpere teren agricol în Slovacia cu bani publici, care e rostul? Trebuie să existe un scop, pentru că prin definiție banii publici sunt cheltuiți pe baza unei intenții politice”, a spus Ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok, într-un interviu pentru publicația maghiară 24.hu.

El a cerut lămuriri ugente din partea omologului său, Peter Szijjártó, și în ceea ce privește achiziția de clădiri de patrimoniu în zone din Slovacia unde trăiește minoritatea maghiară.

Ministrul slovac de Externe a mai cerut public informații și despre programul Ungariei privitor la renovarea de biserici în Slovacia.

Reamintim că guvernul condus de Viktor Orban are un program similar și în România, unde investește masiv atât în renovarea de biserici, cât și în obiective culturale și educative. (Foto: Viktor Orban / Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Ungaria vrea să-și mărească teritoriul, actualul numai face față cererii .

  • Orban e bun prieten cu putin, asa ca poate rezolva repede problema. Rusia poate sa includă ungaria în csi, astfel ca ungurii vor avea destul spațiu, în special în siberia. QED.

 2. De ani de zile scrieti ca Orbán a furat banii UE și ai țării.
  Atunci explicați-ne și noua de unde are Ungaria bani să:
  – cumpere terenuri și clădiri in țările limitrofe
  – sa sprijine sportul in țările limitrofe, prin construirea de stadioane, academii de fotbal, etc
  – sa construiască sau să reabiliteze sute de școli, grădinițe, biserici in afara Ungariei
  – sa facă același lucru în țara ( aici video – https://youtu.be/fHNs_5MW8YI)
  – sa dezvolte sistemul în Ungaria (aici video – https://youtu.be/Zox6GcQTQaQ)
  – sa dezvolte transporturile ( aici video – https://youtu.be/98ryhk7Yw6E )
  – sa mărească salarii si pensii, in plină criza
  – sa mențină cele mai mici tarife din UE la curent și gaz
  – sa mărească rezerva de aur de la 3 tone la 94 de tone
  – sa acorde sprijin financiar familiilor cum nu face nicio țara europeană
  Și multe altele…..CUM???

  • De la 3 tone ? La 94? Ești că și sosoaca!! Ori ce prostie spui, e lege!!!

  • Pai dacă a ” a furat ” banii de la UE, cum sa nu aibă bani. Inteligent nu ca și ai noștri. Prosti mor de grija altuia iar caii de drum lung. Bravo lui.

  • ORBAN este un adevarat Lider.

   Este inconjurat de oameni capabili.,nu de analfabeti.

 3. Si inca ceva:
  – de ce pe usa mea de la intrare scrie “Psihiatrie”?
  – de ce oamenii in alb ma tin legat de scaun?
  DE CE?
  Doar nu sunt nebun!

  • Doar atât te-au instruit oamenii lui Soros, faci nebuni pe cei care vin cu argumente?
   Doar atâta pot băieții de la Langley….doar sa denigrați și sa jigniți?

  • Ai fi putut să demonstrezi cu argumente că omul se înșeală. Dar tu ai ținut să faci o bășcălie ieftină, astfel demonstrând că nu ai niciun contraargument la ceea ce a spus omul de care ai încercat să faci mișto.

 4. E un program politic de pe modelul rusesc cu speranța că pe viitor își poate asuma teritoriale respective sub pretextul că e locuit de etnicii lui și deține toată infrastructura din zona

 5. Vad ca cei de la G4poveste, sar la orice, ce poate aduce o defavoare Ungariei…. Prezentati stirile in asa fel, încât, cearta sa para bataie….. Se trăiește bine din lobby băieți?

 6. Nu oprește nimeni guvernul slovac sau roman sa reabiliteze clădiri de patrimoniu. Câte clădiri de patrimoniu sunt în România în stare de degradare……. cat despre terenuri agricole, încă este o piață libera, iar dacă slovacii nu vor sa vândă teren, pot sa dea o lege în acest sens și problema e rezolvată.

 7. Daca ungaria are bani,atunci investeste unde vrea daca se poate. Románia daca nu investeste atunci le fura,sau cumpara armament din greu. Cred ca osa mancam rachete sí tancuri

 8. De la 3 tone la 94 tone??? Ești că și sosoaca! Ori ce prostie spui , e lege!!!!

 9. Hopa, au aparut comentatori platiti de Ungaria pe G4 Media!

 10. Ungaria cumpăra pământ. Mare lucru! Dar de ce nu vorbim ca pământurile arabile, industria și mai ales sectorul energetic care nici un guvern cu mintea întreaga nu vinde la noi deja a ajuns în mana arabilor, olandezilor, francezilor, germanilor etc.. Ca Orban repara o clădire (hotel Dacia care mai întâi era hotel Corona) clădire care era o rușine pentru ca de 100 de ani nimeni nu a întreținut decât scotea banii cât s-a putut după care a lăsat-o sa se prăbușească? Iar acum este o problema ca cineva repara?? Iar cu pământul din Slovacia cumpănă cine are bani… Ce stire

 11. Da este adevărat.A cumpărat mult aur.Are o rezervă de 93 tonr