G4Media.ro

Ministrul de Externe al Poloniei cere NATO un răspuns ”devastator” Rusiei, dacă…

Sursa foto: Twitter / Ministerio Defensa

Ministrul de Externe al Poloniei cere NATO un răspuns ”devastator” Rusiei, dacă Putin va folosi arma nucleară în Ucraina: ”În mod evident, președintele Putin pierde războiul”  

Ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, susține că răspunsul NATO la utilizarea armelor nucleare în Ucraina ar trebui să fie unul non-nuclear, dar „devastator”, informează The Guardian.

flat într-o vizită la Washington, Rau a declarat că alianța este pe cale să transmită acest mesaj Moscovei.

„Din câte știm noi, Putin amenință că va folosi arme nucleare tactice pe teritoriul ucrainean, nu că va ataca NATO, ceea ce înseamnă că NATO ar trebui să răspundă într-un mod convențional”, a declarat Rau la emisiunea Meet the Press NOW de la NBC News. „Dar răspunsul ar trebui să fie devastator. Și presupun că acesta este mesajul clar pe care alianța NATO îl transmite Rusiei în acest moment”.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a avertizat duminică că orice utilizare a armei nucleare de către Kremlin ar avea „consecințe catastrofale pentru Rusia”, care au fost „spuse” în conversații private cu oficiali ruși.

Armata rusă a extins mobilizarea cu scopul oficial de a trimite 300.000 de soldați în plus în Ucraina, deși există informații că obiectivul real este considerabil mai mare. Mobilizarea a declanșat tulburări și un exod peste granițele Rusiei, în special al bărbaților aflați la vârsta de încorporare.

„În mod evident, președintele Putin pierde războiul din Ucraina”, a declarat Rau. „Așa că reacția lui este să lanseze mobilizarea. Dar mobilizarea nu pare să-l ajute să câștige războiul”.

Ministrul polonez de externe a declarat că forțele armate ale Ucrainei au învins deja soldații profesioniști ai Rusiei, astfel că este puțin probabil ca noii recruți care sunt „slab pregătiți și slab echipați” să schimbe cursul războiului.

Rau a declarat că, dacă mobilizarea a dus la o breșă, aceasta va fi în opinia publică rusă.

„Până acum, războiul a fost popular, cel puțin pentru majoritatea populației rusești, până la 80%”, a spus el. „Iar acum, fiecare familie rusă va trebui să își adopte propria poziție față de război, știind că cei dragi lor pot fi trimiși acolo și pot fi uciși acolo”.

Avocat și diplomat Zbigniew Rau este ministru al afacerilor externe al Poloniei din 26 august 2020.

Anterior, a ocupat funcția guvernator al regiunii Łódź din 8 decembrie 2015, până la 11 noiembrie 2019.

Un alt politician polonez de rang înalt a declarat pentru presa din Polonia, la începutul acestei săptămâni, este nevoie de o prezența militară sporită a NATO în Marea Baltică, în urma unor scurgeri neobișnuite pe gazoductele Nord Stream 1 și 2, care sunt considerate în Europa drept sabotaj.

„Ar putea fi submarine, ar putea fi nave de război, ar putea fi patrule cu avioane militare”, a declarat fostul ministru de externe al Poloniei, Witold Waszczykowski. „Militarii trebuie să decidă”, a completat acesta.

Uniunea Europeană consideră că un atac de sabotaj subacvatic a cauzat probabil scurgerile detectate luni, împărtășind opiniile exprimate de Germania, Danemarca și Suedia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce crezi că faci când postezi asemenea aberații, rusule?

  2. AUR olacul turmentat in actiune, iar au bagat astia dr0guri in tine si te-au scos pe online s te faci de ras?

  3. Se vede disperarea rușilor, postacii lor nu mai știu ce să mintă.

  4. Da fac ceva…….de 33 de ani tot jefuiesc Romania si Poporul Roman!

  5. Care „noi”? Te referi la clanul bugetarilor.

  6. Imediat după ce capturați Kievul, ratați incompetenți ce sunteți. Numai gura e de voi. Rusia voastră e patetică, o hazna tristă, plină de visători și bețivi.