G4Media.ro

Ministrul de Externe al Irakului, Fuad Hussein, vine în vizită în România…

sursa foto: caaptura video

Ministrul de Externe al Irakului, Fuad Hussein, vine în vizită în România / Titus Corlăţean: Sunt vizate acorduri pe domenii de interes economic, energie, petrol, gaze, agricultură, securitate naţională, combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat că ministrul de Externe irakian, Fuad Hussein, va vizita România, posibil în următoarele trei săptămâni, pentru a finaliza mai multe acorduri bilaterale, relatează Agerpres. Potrivit lui Corlăţean, vizita ministrului de Externe va fi urmată de cea a premierului Muhammad Shia Al-Sudani, la o dată ce va fi agreată pe canale diplomatice.

O delegaţie a Comisiei pentru politică externă din Senatul României a efectuat, în perioada 26-28 septembrie o vizită oficială în Republica Irak, la invitaţia părţii irakiene.

„Întâlnirea cu prim-ministrul irakian, Muhammad Shia Al-Sudani, dar şi cu fostul premier Nouri Al-Maliki au fost extrem de importante politic, dar şi ca perspectivă a colaborării în plan economic, al securităţii naţionale, în plan cultural, universitar. Am fost purtătorul unui mesaj scris, transmis din partea premierului Marcel Ciolacu, cu invitaţie oficială adresată premierului irakian de a vizita România. În mod normal, şi asta este logica politică şi diplomatică, această vizită trebuie corect construită şi ea urmează să fie precedată de vizita ministrului irakian de Externe, pe care, de asemenea, l-am întâlnit şi care a confirmat, imediat, că va veni, posibil în următoarele săptămâni, în vizită în România”, a afirmat, marţi, Corlăţean.

El a precizat că agenda agreată pentru vizitele ministrului de Externe şi premierului irakian vizează semnarea mai multor acorduri (ar putea fi şase, ar putea fi nouă) bilaterale negociate, organizarea Comisiei economice mixte interguvernamentale şi a unui Forum de afaceri.

„Sunt identificate domenii de interes economic (energie, petrol, gaze), infrastructură, agricultură, securitate naţională, combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri, apărare cibernetică, digitalizare (domeniu de interes pentru Irak), reforma sistemului bancar, domeniul universitar (generaţii de studenţi irakieni au studiat la diverse universităţi din România)”, a adăugat Corlăţean conform Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...