G4Media.ro

Ministrul Culturii: Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Culturii: Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă, după ce Austria s-a opus intrării României in Schengen, că este nevoie de o analiză profundă pentru ca ţara noastră să înregistreze un succes pe termen scurt în această privinţă.

”Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar şi austriecii să înţeleagă acum”, susţjne el.

Romaşcanu a scris  pe Facebook, că iubea Austria din numeroase motive, însă politicienii austrieci au decis astăzi „fără un minim caracter”, chiar şi împotriva propriilor interese.

„Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive: cultura noastră comună, oamenii, pârtiile, Viena, Mozart şi multe, multe altele. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar şi austriecii să înţeleagă acum. Înţeleg că politica e negociere şi compromis, dar am învăţat că nu există politică sănătoasă fără caracter. Politicieni austrieci şi nu numai, ale căror interese le vom afla sigur, au decis azi, fără un minim caracter, chiar împotriva propriilor interese. În orice caz, o analiză profundă a acţiunilor partidelor, ale instituţiilor statului implicate, rapoarte detaliate sunt acum necesare pentru a fi siguri că aderarea la Schengen va fi un succes într-un termen scurt”, a menţionat ministrul Culturii.

Romaşcanu a adăugat că România trebuie să meargă mai departe pentru a ajunge unde merită.

„Vom merge înainte, iar România va fi acolo unde merită. Şi unde a ajuns de fiecare dată, chiar dacă a fost nevoie de răbdare şi eforturi mai mari decât au avut alţii nevoie! Mulţumiri tuturor prietenilor noştri externi şi românilor care au susţinut aderarea până în ultimul moment! Un lucru bun din tot acest necaz: de azi suntem mai uniţi şi mai determinaţi să luptăm noi pentru noi”, a conchis el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Nu e nedreptate, romanii se cred smecherasi, Bruxelles e departe, ce stiu ei ce e la noi? Austriecii cunosc de secole Romania, olandezii printre cei mai mari investori in Romania, cunosc realitatea, nu frumoasele povesti vanatoresti. Dc Ardealul era autonom, de mult erau in Shengen, sudul in special estul franeaza integrarea deplina in Europa. Nu spun bravo Austria, dar nici ca au gresit.

  • Da, domnule. In plina epoca a informatiei , cind dai un click si vezi ce e in Zambia, vesticii nu stiu ei ce e la noi. Batut in cap sa fii, si tot afli ce e intr-o tara luind titlurile dn presa online si traducindu-le cu google. Ca sa nu mai spun de institutiile si guvernele serioase care au departamente speciale de monitorizare.
   Adica 26 de tari sunt de acord, si una, mai tzantzosa care face miliarde anual la noi, se pune impotriva. Dupa logica dumitale, toti cei 26 sunt prosti, numai austriecii sclipesc de desteptaciune.

 2. Au aflat și oamenii de cultură că România are o problemă cu Schengenul! Politicienii, așa cum sunt, au fost părăsiți să se descurce singuri, inclusiv de mediul de afaceri.

 3. Cultura și tov.Romașcanu,o glumă sinistră

 4. Nu-i nimic. Aceasta este o buna ocazie sa va invatati lectiile. Si Polonia este o tara frumoasa.

 5. I D i o t u l asta se crede poet de când l-au făcut ministru al culturii. Singurul lucru care îl recomanda pentru poziția asta sunt ramele de ochelari

 6. AUSTRIECII”s pe sim fonie…:,, Roommyscanu”i pe lauta….si ministru la cultura… si pooradeii ciolhagi, si danciuletii,si budaii la guvernat”…HALT!(STATI) linistiti… BULIbas a lu” Maritza vegheaza, si nastase de tartasesti, si smeagol sef protan…..

 7. Alt penibil. Când îl vezi (și îl auzi), înțelegi de ce au plecat românii din țară cu milioanele. Pentru că e plină conducerea de habarniști jenibili, ca el.

 8. Mai bine introduci o lege ca sa se mai puna tamplarie pvc inloc de cea de lemn la cladirile istorice. Lasa tu frazele lucrate pe care le vrei intrate in istorie. Austria este si va fi o tara minunata.

 9. Mai bine introduci o lege ca sa nu se mai puna tamplarie pvc inloc de cea de lemn la cladirile istorice. Lasa tu frazele lucrate pe care le vrei intrate in istorie. Austria este si va fi o tara minunata.