G4Media.ro

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului…

Foto: gov.ro

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie 2022, potrivit datelor publice pe site-ul Ministerului Educației. Asta înseamnă, potrivit legislației în vigoare, că aceste mijloace de învățământ nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar pentru că nu îndeplinesc 9 din cele 10 criterii de conformitate prevăzute în regulament. Teste la istorie pe platforma privată vor da elevii de liceu de la profilele umaniste, potrivit anunțului oficial.

Este vorba despre decizi de neomologare Nr. 34.701/18.01.2022 pentru „disciplina istorie, nivelul gimnazial/liceal” pentru produsul „Teste educaționale standardizate, digitalizate, pentru clasele V-XII” care aparține SC Brio Teste Educational SRL, București.

Într-un interviu la Euronews, acordat joi seara, ministrul Educației a declarat că „există omologare încă de anul trecut pentru aceste teste”.

„Testele sunt omologate. Deci există o omologare încă de anul trecut pentru aceste teste, din partea Ministerului Educației, din partea direcțiilor de specialitate,” a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Tampeanu trebuia evacuat demult, cam de cand era la prelingusatorul de la digi in emisiune si se discutau subiecte ca: sa fie luati copiii de la parintii ce nu vor vaccinare covid, ce lipsiti de educatie sunt parintii care nu vor vaccinare covid. Nu uitam Tampeanule! De teza de doctorat nu discutam acolo unii plagiaza si nu patesc nimic altii plagiaza si o duc bine-merci ca asa e dreptatea, la fel pt toti.

 2. BLA, BLA, BLA,, BLA, BLA, BLA !

  TEMA LUI E REZOLVAREA PLAGIATORILOR DE PARTID.

 3. L-am inscris pe fiul meu anul trecut la concursul Brio. Clasa 1. Am ramas dezamagita deoarece in faza a doua primele 10 locuri au fost cu punctaj maxim facut sub 5 minute. Adica un copil de clasa 1, e in stare in sub 5 minute sa citeasca si sa rezolve 40 probleme?

 4. Oameni buni,acest ministru Tampeanu are probleme majore,și de mult trebuia schimbat din funcție!! Omule ,cat de plecat sa fii sa spui că se vor da teste digitalizate,pe tableta , telefon, laptop? Ești zdravăn?? Chiar nu mai există rațiune in cap ,deloc? Am uitat ce înseamnă un Test,ce reprezintă de fapt???? Câmpean DEMISIA!!!!

 5. Cine conduce BRIO, acolo e cheia, ca omul a facut facultatea la SRI. Dragos Iliescu, mare prof. la UB!

  • Perfect adevarat!

 6. Tampeanu baga bani din buget in buzunarele unor prieteni cu testele astea. Altfel nu se explică insistenta cu care promovează aceasta firma „de casa”, fără licitație, fără selecție de oferte, de parcă ar fi platit de ei, ceea ce nici nu este departe de adevăr. Este un caz evident de corupție la nivel înalt.
  Teste standardizate de performanta pentru copii de clasa întâi, unde, pe un ecran, copiii au doar de dat cu bifa la niște întrebări pe care nici nu e nevoie sa le citească !
  E suficient să învețe pe dinafară unde trebuie dat cu bifa la fiecare răspuns și deja au nota 10 ! Indiferent cat de stupida sau greșită e întrebarea !