G4Media.ro

Ministrul Cătălin Predoiu a acuzat lideri din sistemul judiciar că au întreținut…

Foto: Inquam Photos / Tudor C Costache

Ministrul Cătălin Predoiu a acuzat lideri din sistemul judiciar că au întreținut zvonistica și panica ce a dus la un val de pensionări: ”Responsabilitatea este strict în sistemul judiciar”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a acuzat miercuri ”lideri din sistemul judiciar” că au întreținut zvonistica și panica ce a dus la un val de pensionări în rândul magistraților.

El a spus într-o conferință de presă că au existat lideri din sistem, fără a le da numele, care ”au indus panica, au spus public Păziți-vă, guvernul face și drege”, în legătură cu proiectele guvernului de a reforma legislația privitoare la pensionarea procurorilor și judecătorilor. Întrebat de G4Media.ro cine sunt liderii din sistem care ar fi introdus panica și dacă poate da nume, Predoiu a invocat numele judecătoarelor CSM Gabriela Baltag și Andrea Chiș, care au făcut cerere de pensionare.

Întrebat de reporterul G4Media dacă valul de pensionări nu este și responsabilitatea modului în care guvernul a gestionat comunicarea publică pe acest subiect, Predoiu a spus că responsabilitatea e strict în sistemul judiciar.

”Cum pot admite ideea că un magistrat, care știe legile și procedurile, nu înțelege semnificația unei dezbateri politice? Cine poate crede că noaptea va fi surprins printr-o OUG, deși liderii coaliției, premierul și miniștrii au anunțat că va fi proiect de lege? Am văzut lideri care au indus panica, au spus public Păziți-vă, guvernul face și drege”, a spus Predoiu.

Reamintim că în sistemul de justiție s-a înregistrat un val de pensionări printre magistrați după apariția unui presupus proiect de lege care ar fi schimbat radical condițiile de pensionare pentru procurori și judecători.

Lideri ai coaliției de guvernare, miniștri și parlamentari au lansat pe piață diverse scenarii despre pensionarea magistraților.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

26 comentarii

 1. Tot ce trebuie să țineți minte este PNL+ PSD= love ( furăciune). Dacă nu o să votați masiv împotriva lor, țara o să fie condusă de USL 3. Dacă nu ai cu cine să votezi, dă-le la toți multă, multă „ștampilă”, important este să votezi!

  • AdV super adevar dar mare păcat ca mulți au puțină minte

  • TOTUL E ORGANIZAT DE PARTID SI RITATE SECU ?
   CONTINUA NEABATUT SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „CAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

  • UN NOU VAL DE DOSARE SE VOR LUA DE LA ZERO SAU SE VOR INCHIDE NU-I ASA ?

 2. ”Cum pot admite ideea că un magistrat, care știe legile și procedurile, nu înțelege semnificația unei dezbateri politice? Cine poate crede că noaptea va fi surprins printr-o OUG, deși liderii coaliției, premierul și miniștrii au anunțat că va fi proiect de lege? Am văzut lideri care au indus panica, au spus public Păziți-vă, guvernul face și drege”, a spus Predoiu.
  Cum?!
  Foarte simplu: Romanii NU mai au incredere in voi!
  Nici magistrratii, adica!!!
  Una spuneti in Programele de guvernare, la TV si in campaniile electorale si alta FACETI dupa!!!
  Simplu, Predoiule!!!
  Ti-amintesti OUG 13/2017 a lui Dragnea privind modificari la Codul penal si Codul de procedura penala, data „noaptea ca hotii”??!!

 3. Magistratii de care vorbeste Predoiu au iesit la pensie inainte de 50 de ani pentru ca legile date de PSD-PNL-UDMR le permit, pentru ca pensiile speciale nesimtite stabilite de PSD-PNL-UDMR le convin, fara a avea legatura cu contributivitatea etc.
  Predoiu e un ticalos, a contribuit la golaniile din sistemul judiciar si acum da vina pe altii.

  • Cum să iasă mă înainte de 50 de ani? Facultate + master + INM = 25 de ani. Ca să iasă la pensie trebuie să aibă minim 25 de ani de muncă! Interesant că un civil oarecare poate să iasă la pensie la 52 de ani. Dar pe voi vă arde de magistrați! Cine vă plătește, mă? De pe Kiseleff 55?

 4. Gunoaiele nereciclabile ale societății românești după lovitura de stat din 89 ați distrus țara tuturor posibilităților și ați transformat-o în colonie de sclavagism

 5. Pai, nu asta ati urmarit ? Sa-i rariti, dle predoiu ?
  1 Faceti voi altii instant, la interviu, cum ati mai facut in anii ’50, ’60, ’90 ……..
  2 Adica magistratii sunt incapabili sa inteleaga – daca iau in serios ca va intereseaza PNRR- si au nevoie de ”lideri” care sa le traduca legile din romana in romana ?!
  3 PS Va rog, daca stie cineva sa spuna macar 2 diferente intre predoiu si iordache (Alta Intrebare, acum presedintele Consiliului Consultativ cu 2.500 euro pe lună…) ca asemanarile sunt evidente……

  • Chiar asa, mituitorul se miră că mituitul a acceptat mita 😂😂😂😂😂😂😂

 6. Observati ca tot ceea ce se intampla sunt numai lupte interne pentru beneficii, salarii, drepturi, pensii mai mari decat salariu ca nu au voie sa aiba firme si nimic de calitatea actului justitiei si protejearea cetatenilor de infractionalitate directa sau indirecta?
  Sunt satul cand aud „explicatii” functionarilor publici ca ei nu au voie sa aibe firme si de aceea trebuie sa primeasca salarii si sa se pensioneze devreme, ca el se sacrifica. Pai stimate function public, vrei firma? In regula, Da-ti demisia si fa-ti firma si sa te vad atunci. Anagatii din domeniul privat nu prea au firme, tot angajatii din sistemul de stat lucreaza si au si firme.

 7. Bravo magistraților

 8. Predoiule nu te mai vaieta, rezolvarea e asa de simpla. Anulati imediat legile care permit pensionarea la 40-50 de ani si ati rezolvat problema care a fost creata tot voi. Altfel invrajbiti poporul asta pana nu mai poate si iese in strada.
  Voi PNL-ul o sa intrati in istorie ca „aia care si-au mintit grav alegatorii”

 9. Mare dreptate ai Mihai.Orice cetățean care lucrează intr o întreprindere de stat iese la pensie cu 6000 sau 7000 și au frecat pisoi pe acolo și ăștia care de fapt învață toată viața vor să iasă la 65 de ani.Trompetele lor gata au ieșit din sistem vă veni un val de magistrați mult mai bine pregătiți și or să măture cu ei pe jos.

 10. Cine e sâ.sâitul de Pre.șoiu?

 11. – Frăţiuaree, deci la noi, totu-i pân’la bani, mâncaţe-aş!

 12. & A predat și Predoiu ceva, ? Niște pensionari, după alte chestii, ? La Predoiu e cu primiri-predări, ? Are și de treabă, că mai scrie și legi pentru predați și legi pentru primiți, ?

 13. & Ca la fabrici și folosința bunurilor, ? Dacă în filmul cu Păcală se obțineau oameni tineri, Predoiu are cu pensionari, ?

 14. @ Vorbeau ăștia cu ceva vreme în urmă, parcă Vosganian, de ,,malaxorul de justiție”, ?

 15. & Probabil că mai întrebuințau și alții „exprimarea” , ? Probabil și Liiceanu , Valeriu Stoica, etc., ?

 16. & ,,BREAKING Consiliul Europei cere României să modifice legile justiției în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneția și al organismului statelor anticorupție GRECO / Cere desecretizarea banilor dați de partide la presă”

  Pe fundal, un extraordinar „randament” al folosirii banilor dați de partide la presă , ?

 17. & La King Kong la Omul Păianjen s-au mai văzut așa mari afișări de personaje, Ceaușescu și-a putut permite doar multe tablouri mai mici, ?
  S-au pensionat mulți și a rămas spațiu, ?

 18. & „The biggest Predoiu” , ?

 19. & „În competiție” cu, „reclamele de sezon”, ?

 20. & Priapism juridic și ministerial pe fundal, ?