G4Media.ro

Ministrul bulgar de externe susține că Bulgaria şi România nu vor mai…

Foto: Dreamstime

Ministrul bulgar de externe susține că Bulgaria şi România nu vor mai întâmpina piedici pentru Schengen după luna octombrie

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Milkov, a declarat luni că Bulgaria este în măsură să îndeplinească cerinţele Ţărilor de Jos privind aderarea ţării la Spaţiul Schengen încă din vară, când este aşteptată şi misiunea Comisiei Europene legată de îndeplinirea criteriilor specifice, potrivit presei bulgare citate de Rador.

Şeful diplomaţiei bulgare a subliniat că raportul Comisiei Europene privind pregătirea Bulgariei pentru Schengen este aşteptat la începutul verii şi după luna octombrie, Bulgaria şi România nu vor mai întâmpina piedici pentru intrarea în Schengen.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a identifica tot ceea ce partea olandeză aşteaptă să vadă într-un raport viitor în ceea ce priveşte statul de drept în Bulgaria. Atunci când va ieşi acest raport, cel mai probabil iunie sau iulie, undeva prin octombrie, am fi în măsură să îndeplinim criteriile de aderare la Schengen”, a declarat ministrul bulgar de externe.

Reamintim că Țările de Jos și Austria au rezerve cu privire la aderarea Bulgariei la zona de liberă circulaţie. România este oprită doar de Austria.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Luna Octombrie …. În ce an?! Ar putea fi peste alți 11ani.

    Aștept sa fie menționat un termen de aderare din partea Olandei, nu a Bulgariei.