G4Media.ro

Ministrul austriac de Interne pledează pentru o politică mai puternică de control…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

Ministrul austriac de Interne pledează pentru o politică mai puternică de control la frontierele din Uniunea Europeană

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a pledat vineri pentru o politică mai puternică de control la frontierele din UE, apreciind că trebuie să existe un echilibru între nevoia de securitate şi libertatea de circulaţie în timp ce blocul comunitar dezbate politica sa privind refugiaţii, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Înaintea unei reuniuni cu omologii săi din celelalte state ale UE, Karner a subliniat că nu este de acord să le fie transmis traficanţilor de migranţi un mesaj greşit, şi anume acela că ”Europa este deschisă, Europa îi primeşte”.

Miniştrii europeni de interne s-au reunit vineri la Luxemburg pentru a dezbate mai multe puncte pe agendă, inclusiv un nou mecanism prin care migranţi sosiţi în statele UE mediteraneene vor fi relocaţi în alte ţări membre.

Ministrul austriac a subliniat nevoia consolidării frontierei externe a UE şi a susţinut de asemenea posibilitatea instituirii în viitor a unor controale la frontierele dintre statele UE. ”Da, libertatea de circulaţie este importantă. Este o componentă esenţială a UE. Dar trebuie să asigurăm şi securitatea, iar aceasta este atât de importantă încât controalele la frontiere în interiorul UE pot fi necesare în unele situaţii”, a argumentat Gerhard Karner.

Ţara sa, dar şi altele membre ale blocului comunitar şi care fac parte din spaţiul Schengen, inclusiv Germania şi Franţa, au instituit timp de mai mulţi ani controale temporare la frontiere, invocând migraţia ilegală şi terorismul.

Curtea de Justiţie a UE a hotărât în aprilie că statele membre ale spaţiului Schengen pot prelungi astfel de controale doar în cazul unor ameninţări noi şi serioase la adresa ordinii publice sau a securităţii interne.

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. am remarcat… Romania -> Ungaria – versus – Bulgaria -> Romania

  2. Dar NU la frontierele cu Rusia !!! Ca oar Austria este cel mai clar exemplu de „colonie ruseasca” in Europa = UIE !!! Nu de geaba dansa cur vu li ta austriaca – pe post mare, nu spun care !!” la nunta cu „to’arasu Putin” – Seful direct al ei !! SIK KTIR austriecilor ! Mari scarbe tradatoare !!

  3. CUM NU SUNTEM IN SCHENGEN AR FI BINA SA MAI INCHIDEM OCHII SI SA-I LASAM SA TRECA.