G4Media.ro

Ministrul austriac de Interne, în centrul unui scandal intern de plagiat. Stefan…

Sursa: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul austriac de Interne, în centrul unui scandal intern de plagiat. Stefan Weber, ”vânătorul de plagiatori” din Austria spune că și-a copiat lucrarea de diplomă de la absolvirea facultății

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, este vizat pe plan intern de acuzații recente de plagiat. Scriitorul și cercetătorul media Stefan Weber, alias „vânătorul de plagiatori”, a detectat fragmente de text furate din alte lucrări, în teza de absolvire a ministrului austriac. Gerhard Karner a negat aceste acuzații. Situația este similară cu cea din România, unde ministrul de Interne Lucian Bode e și el vizat de o acuzație de plagiat.

Imediat după acuzațiile aduse lui Karner, Stefan Weber a fost retras, cu acordul ministrului austriac al Educației, dintr-un proiect de cercetare  la care lucra de ani buni, el acuzând că factorul decisiv a fost tocmai dezvăluirile făcute, potrivit derstandard.at.

În 1995, Gerhard Karner studia administrarea afacerilor la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena, unde și-a realizat teza de final.

Potrivitlui Stefan Weber, politicianul ar fi plagiat pagină cu pagină capitole întregi.

De fapt, potrivit acestuia, aproape toată partea teoretică a fost copiată.

Sursa lui Karner a fost lucrarea „Informația și decizie de cumpărare” de Alfred Kuss. În teza de diplomă, mai spune Weber, partea teoretică este urmată de o descriere a subiectelor și de un studiu empiric.

În replică, ministrul de Interne a răspuns că: „Întreaga lucrare a fost scrisă în conformitate cu bunele practici științifice”.

Potrivit presei din Austria, acesta a mai invocat o „activitate intensivă de cercetare”, după care a urmat „proiectarea și redactarea minuțioasă a lucrării de diplomă”.

Procedura, a adăugat el, a fost „conform standardelor științifice aplicabile și posibilităților tehnice ale vremii”.

Scandalul de plagiat al ministrului este recent, de câteva săptămâni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Politicienii sunt toti la fel, cel putin in tarile din Euriopa. Daca Ursula a plagiat si ea putin, de ce nu ar fi facut-o si distrusul asta?

 2. Austriacul e amator la plagiat, a copiat o amarata de lucrare de licenta.
  Bode al nostru e plagiatorul suprem, a furat la un nivel superior – doctoratul! 😛
  PS. Am o veste proasta: chiar daca austriacul a plagiat, nu se reia votul in JAI, Romania ramane in afara spatiului Shengen!

  • Corect! Iarba e intotdeauna mai grasa dincolo de gard, la vecini!
   Numai oameni de calitate si incoruptibil pe afara.

 3. Great – si asta…

 4. Cum sa-si dea demisia Bode al nostru ?
  Are argument : uite ca si austrecii plagiaza , si ei sunt in Schengen

  • S-a întâlnit hotu’ cu prostu’ 😂😂😂😂😂😂😂

  • Asta se cheama ca Bode al nostru si Bode al lor au aceeasi competenta in comun. Acum s-au intalnit cei doi Bode si a rezultat respingerea Romaniei in Schengen. Asta e consecinta!

  • Stefan Weber, ”vânătorul de plagiatori” din Austria .
   Ce coincidente ! Si „doctorul” nostru este la fel de „elogiat” pe aceleasi teme, si nu numai Si…………..
   dupa cum ne declara chiar ei, au multe asemanari in comun. Niciunul nu stapaneste engleza.
   Reclama si-au facut-o singuri. Esecul unei tari, intr-o problema ce-i priveste pe toti cetatenii poate veni, in primul rand, din lipsa lejeritatii de a comunica fara traducator. In plus, acest aspect aparent banal ne arata ce „demnitari” avem!!! In ultimii 33 de ani mai jos de atat nu se poate. Stacheta a coborat in mod constant, si iar a coborat, si a coborat. Mai jos de atat nu se poate. Rezultatele se vad pe banda rulanta. Le suporta romanii.
   „Doctorul” nostru ne declara public cat a „transpirat” el pt. ducerea la bun sfarsit a acestui proiect „Schengen” ! Ceea ce nu este o scuza, ci o mare acuza. Ne arata ca nu a inteles nimic, nu are puterea sa inteleaga cam cum functioneaza guvernarea unei tari. Ca un tot unitar, cu multe, multe actiuni si proiecte colaterale. De aceea Roamnaia este atat de jos pe toate planurile, si pierdem, pierdem in fiecare zi. Ma intreb daca se va termina vreodata cu „poloticienii de carton”?! care fac atata rau tarii, si daca vom mai putea recupera ceva din ce am pierut in cei 33 de ani?!

 5. Adică, ambii domni din poză sunt autorii unor furturi intelectuale?! Păi, putem presupune că au și austriecii o „Emilia Șercan” a lor (Stefan Weber), care merită să fie sprijinită în demersurile domniei-sale.

 6. S-a întâlnit hotu’ cu pro stu’ 😂😂😂😂😂😂😂😂

 7. Bode -a dus sa vorbeasca de schengen, dar s-a luat cu vorba cand a auzit ca si asta a plagiat. Au stat sa schimbe impresii si a uitat complet de ce era acolo. Cand a ajuns acasa si l-au intrebat dulapul si ciuca cum e cu schrngen si-a adus aminte si a zis si el „daaa, e bine, ne sustin, cum sa nu ne sustina, da pai am vorbit” si iti dai seama, dulapul se grabea la ski, ciuca oricum era ocupat ca nu intelegea cum de cercul nu intra in forma patratului, l-au crezut si si-au vazut de treaba

 8. In România suspiciunea de plagiat se anchetează foarte riguros . Durează ani de zile ancheta , se ia caracter cu caracter . Nu ne jucam cu astfel de acuzații

 9. La noi nu este nevoie să copiezi lucrarea de diplomă (care presupune ceva muncă), o iei direct de pe internet contracost.

 10. Io zic ca Emilia Șercan împreună cu Stefan Weber să ia la purecat tezele de doctorat ale marilor filozofi occidentali de origine austriacă și să ne spună câte procente de plagiat au găsit. Când mai îndrăznea câte unul să spună că și în occident sunt plagiatori, corupți și inepți cu diplome sărea toată șleahta progresistă să spună că acestea sunt „facke-uri” că nu „se există” așa ceva, chiar și rahatul occidentalilor are un miros nenatural de trandafiri. Singura diferență notabilă dintre țările occidentale și România o reprezintă faptul că primele s-au născut dintr-un trecut glorios imperialist iar România dintr-un trecut de țară tolerată pe bază de haraci, sub diferitele lui forme.

 11. se stie ca la austrieci si chelnerul e cel putin herr doktor….o sa ajungem si noi ca ei daca mai deschidem cateva fabrici de diplome

 12. Oste Reich trăiește din furat de 500 de ani, de ce-ar schimba când merge și așa?
  La ei dacă ai o licență modestă ești Doktor. În Italia Dottore. Dobi Toci!

 13. Vînd eftin eftin Doctorat second pe persoană fizică.
  El e f ușor folosit, doar odată la partid, pt o funcție temporara de șofer la dl. senator. E fără bibliografie, căci sa perdut. Bibliografia se poate procura separat, eftin.
  Mie num-i ma trebe, ma am unul, de la celalant partid, care nu ma este. Acolo am fo deputat suplinitor, pe lista de rezerve.