G4Media.ro

Ministrul Aurescu, la ONU: Covid-19 afectează drepturile omului şi libertăţile fundamentale prin…

Ministrul Aurescu, la ONU: Covid-19 afectează drepturile omului şi libertăţile fundamentale prin adâncirea inegalităţilor şi creşterea vulnerabilităţii unor categorii sociale. Facem apel la solidaritate şi cooperare pentru rezolvarea acestor probleme

Ministerul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a arătat, în cadrul intervenţiei sale susţinute la Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU pe tema răspunsului global la pandemia de COVID-19, că aceasta afectează drepturile omului şi libertăţile fundamentale prin adâncirea inegalităţilor şi creşterea vulnerabilităţii unor categorii sociale, şi a făcut apel la solidaritate şi cooperare pentru rezolvarea acestor probleme.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că ministrul Bogdan Aurescu a avut o intervenţie în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 31-a Sesiuni Speciale de Nivel Înalt a Adunării Generale a ONU consacrate răspunsului global la pandemia de COVID-19, desfăşurată în format hibrid în perioada 3-4 decembrie.

În context, Aurescu a salutat organizarea acestei sesiuni speciale şi a exprimat în plenul ONU aprecierea pentru dăruirea şi sacrificiul personalului medical din întreaga lume în lupta cu această pandemie.

Totodată, ministrul de externe a arătat că situaţia la nivel global rămâne preocupantă, iar sistemele de sănătate se confruntă cu dificultăţi, însă există motive de speranţă generate de apariţia primelor vaccinuri care pot contribui la găsirea unei soluţii la pandemia de COVID-19.

„Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat măsurile adoptate de România în acest an pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pentru întărirea capacităţilor sistemului de sănătate, precum şi pentru conştientizarea populaţiei asupra riscurilor impuse de acest virus. A informat, de asemenea, despre măsurile adoptate de ţara noastră pentru continuarea activităţii economice în sectoare de bază şi pentru sprijinirea celor mai afectate sectoare sau companii. Totodată, a arătat că România va completa aceste măsuri în următoarele luni cu derularea campaniei de vaccinare a populaţiei, aspect considerat de ţara noastră o chestiune de securitate naţională. Nu în ultimul rând, ministrul român de externe a menţionat măsurile adoptate de România, în spiritul solidarităţii, pentru sprijinirea altor ţări în depăşirea problemelor create de pandemie, inclusiv prin redirecţionarea a mai mult de jumătate din bugetul asistenţei pentru cooperare internaţională pentru dezvoltare ca răspuns la pandemia de COVID-19, precum şi prin includerea refugiaţilor în rândul beneficiarilor cu acces deplin la sistemul medical din România”, mai transmite MAE.

Conform sursei citate, Bogdan Aurescu a subliniat că pandemia de COVID-19 afectează, deopotrivă, situaţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, prin adâncirea inegalităţilor şi creşterea vulnerabilităţii unor categorii sociale, făcând apel la soluţionarea acestor probleme globale prin acţiuni comune, solidaritate şi cooperare.

„Reafirmând sprijinul constant în favoarea multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli – având în centru Organizaţia Naţiunilor Unite, ministrul român de externe a arătat că România sprijină iniţiativele sistemului ONU care vizează găsirea unei soluţii globale la pandemia de COVID-19. În acest sens, a făcut referire la rezoluţia ‘Răspunsul comun la ameninţările sănătăţii globale: combaterea COVID-19’, adoptată de Adunarea Generală a ONU în luna septembrie a acestui an, subliniind că acest document reprezintă un plan de acţiune solid al sistemului multilateral al ONU pentru cooperarea viitoare pentru găsirea unui răspuns comun la pandemie. (…) În plus, şeful diplomaţiei române a pledat pentru găsirea unor soluţii în cadrul multilateral al ONU şi altor teme majore de pe agenda organizaţiei: soluţionarea conflictelor, dezvoltarea durabilă şi respectarea drepturilor omului”, menţionează MAE, conform Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Deci, nu se poate spune că nu sunt conștienți de realitatea în care trăiesc! Problema e cu faptele!

  2. „PREMIANTII” AU BENEFICIAT IN romania DE TRATAMENTE LA CARE NU AU ACCES MEDIOCRII ?

    ‘PREMIANTII” VOR BENEFICAI DE VACCIN. NU-I ASA ?

  3. SA VEZI INEGALTITATE IN romania…
    PROSTII SE PENSIONEAZA LA 65, PRIVILEGIATII LA 45 CU PENSII DE MII DE EURO, MAI MARI DECAT SALARIUL NET. PRIVILEGIATI CARE DEVIN CUMULARZI FIIND REANGAJATI LA „STAT”.

    dorneanu ccr 2 SALARII 4 SPORURI 3 PENSII.

  4. Puternic acesti virus; face atingere si la drepturile omului pe langa toate celelalte miselii. Incet incet se transforma intr-un zeu malefic in care crezi sau nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.