G4Media.ro

Ministrul Apărării și șefi ai armatei britanice, în carantină

Ministrul Apărării și șefi ai armatei britanice, în carantină

Ministrul britanic al apărării şi alţi câţiva înalţi comandanţi ai armatei au intrat în carantină după ce şeful forţelor armate a fost testat pozitiv pentru COVID-19 săptămâna trecută, relatează luni dpa, citată de Agerpres.

Ministrul Ben Wallace, precum şi şefii Royal Navy, RAF şi Comandamentului strategic au fost alertaţi prin aplicaţia NHS Test and Trace să rămână acasă pentru o perioadă de 10 zile, după ce au intrat în contact strâns cu generalul Nick Carter, a confirmat Ministerul Apărării.

Şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith, şi-a petrecut weekendul în carantină, în aşteptarea rezultatului testelor PCR, după ce a participat de asemenea la acea reuniune, dar a stat la o distanţă mai mare de comandant, a indicat Daily Telegraph.

La reuniunea cu generalul Nick Carter (62 de ani) la Academia de Apărare din Shrivenham, Oxfordshire, au participat joi ministrul apărării, Ben Wallace, precum şi doi adjuncţi ai şefului Statului Major, amiralul Tim Fraser, şi şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith.

De asemenea au fost prezenţi amiralul Tony Radakin (First Sea Lord/Primul lor al mării), mareşalul de aviaţie Mike Wigston, şeful Statului Major al Forţelor aeriene, şi generalul Patrick Sanders, şeful Comandamentului Strategic.

Măsurile de distanţare socială au fost respectate la această reuniune, dar înalţii responsabili militari intraseră în contact cu generalul Nick, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus la o zi după reuniune, după ce participase vineri la Festivalul de istorie din Chalke Valley.

În consecinţă, comandanţii armatei britanice îşi vor exercita funcţiile de la distanţă în perioada de carantină.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a specificat:’Şeful Statului Major al Apărării a fost testat pozitiv în urma unui control de rutină. Colegii săi care au fost prezenţi la întâlnirea cu el săptămâna trecută, inclusiv ministrul apărării, s-au autoizolat, conform directivelor guvernului’.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 62 de ani si inca nu e la pensie? Ai naibii britanici, ce le place munca in armata.