G4Media.ro

Ministrul Apărării anunță că nu a făcut armata, dar se laudă cu…

Ministrul Apărării anunță că nu a făcut armata, dar se laudă cu alte talente: ”Cât despre abilitățile de a mânui o armă, cred că rezultatele obținute la concursurile de tir pot sta mărturie”

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, admite într-un dialog purtat pe Facebook că nu a făcut armata, dar se laudă cu rezultatele obținute la concursurile de tir. În ultima postare, ministrul lansează o serie de acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis din cauza refuzului de a accepta propunerea la șefia Statului Major al Armatei. Un cititor îl întreabă pe Gabriel Leș dacă este adevărat că n-a satisfăcut stagiul militar și dacă a ținut vreodată o armă în mână. Ministrul afirmă că n-a făcut armata deoarece era student iar până la terminarea studiilor se trecuse la armată de profesioniști. ”Cat despre abilitățile de a mânui o armă, cred că rezultatele obținute la concursurile de tir pot sta mărturie”, a mai explicat ministrul.

Vezi aici integral postarea pe Facebook

Ministrul apărării a postat pe Facebook, în iulie 2018, o diplomă de la un concurs de tir vânătoresc, cu următorul mesaj: ”O zi frumoasă la un concurs de tir vânătoresc. Mai trebuie să ne și destindem cateodată!”

Potrivit CV-ului, formarea profesională a ministrului apărării are puține legături cu armata. A mai fost ministru în guvernul Grindeanu și secretar pentru armamente din octombrie 2015, numit de fostul premier Victor Ponta, păstrat și în Guvernul Ciolos. Leș a fost fost viceprimar și consilier local în Satu Mare, subprefect și director la Agenția pentru Plăți în Agriculatură, fiind licențiat în economie.

CV-ul de pe site-ul Senatului

Octombrie 2015 – Octombrie 2016: Secretar de stat – Departamentul pentru Armamente, Ministerul Apărării Naţionale

2 decembrie 2013 – octombrie 2015: Director executiv APIA Centrul Judeţean Satu-Mare

2010 – 2013: Consilier proiecte europene Primăria Racşa Satu-Mare

2009: Subprefect Instituţia Prefectului – Satu-Mare

2004 – 2008: Viceprimar Primăria municipiului Satu-Mare

2000 – 2004: Director economic SC TIPO-LEŞ SRL Satu-Mare, Consilier local în Consiliul local al municipiului Satu-Mare

1994 – 2000: Designer SC TIPO-LEŞ SRL Satu-Mare

1992 – 2010: Asociat unic la SC EXPERT-DESIGN SRL Satu-Mare

Educaţie şi formare, Studii

2016: Colegiul Naţional de Apărare – Securitate şi bună guvernare

2009: Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici

2007: Certificat de absolvire al programului de perfecţionare ,,Achiziţii publice, concesiuni, contra Ministerul Internelor şi Reformei Administrative
Institutul Naţional de Administraţie

2003 – 2004: Masterat – specializarea ,,Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”
Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiş” Arad

1997 – 2002: Economist licenţiat – specializarea marketing, Universitatea de Vest Timişoara

1990 – 1994: Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Satu-Mare, Matematică – fizică

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

45 comentarii

 1. amuzant :), daca nu ar fi trist .. e inca o „dancila” in ministere ..

  auzi , locul 1 la faza pe club 🙂 , ca si cum ai zice ai premiul intai la tine in clasa , undeva la sat ..

  deci faptul ca iau locul 1 la CSGO (counter strike ) sau practic paintabll, laser tag .. m-ar indreptati … si am si niste tanculete acasa (ale baietelului) .. deci si el ar putea fi ministru …

  • bai, baieti, vedeti ca o dati tare, tare rau in stamba cu articolul asta.

   presedintii usa sunt comandantii supremi ai fortelor armate usa

   ia vedeti voi aicisilea (asta ca sa musteasca @ bad – obsedat de linkuri – dandu-i motiv sa imi spuna ca sunt analfabet) lista cu cei 15 presedinti usa care nu au facut niciodata parte din fortele armate usa

   1. donald trump

   2. barack obama

   3. bill clinton

   4. john adams

   5. thomas jefferson

   6. john quicy adams

   7. martin van buren

   8. millard fillmore

   9. grover cleveland

   10. willaim howard taft

   11. woodrow wilson

   12. warren g. harding

   13. calvin coolidgre

   14. herbert hoover

   15. franklin d. roosevelt

   https://www.cheatsheet.com/culture/donald-trump-isnt-the-first-president-who-didnt-serve-in-the-military.html/

  • ca sa fie „rusinea” si mai mare a acestui „articol” iata cati ministrii ai apararii din sua NU AU FOST MEMBRI AI FORTELOR ARMATE SUA

   „fabulosul” dick cheney intra in categoria asta

   How Many U.S. Secretaries of Defense Have Served in the Military?

   Four of these six men WITHOUT military service were appointed by Republican presidents:

   Charles Wilson (Eisenhower),

   Neil McElroy (Eisenhower),

   James Schlesinger (Nixon),

   and Dick Cheney (George H.W. Bush).

   Harold Brown (appointed by Carter)

   and William Cohen (Clinton) also never served.

   http://editions.lib.umn.edu/smartpolitics/2011/04/28/how-many-us-secretaries-of-def/

 2. Cum de nu a fost luat in armata imediat dupa terminarea liceului in 1994?
  Abia in 1997 a intrat la facultate.

  • Asa cum a ajuns Oprea general de Securitate.

  • Ai dreptate Adrian. serviciul militar obligatoriu s-a eliminat incepand cu 2007. deci nenea din 1994 pana in 2006 a tot facut studii

  • Bravo, l-ai prins cu minciuna. In 97 daca terminai liceul si nu incepeai facultatea te luau imediat in armata. Sigura varianta de a scapa era sa ai o cunostinta pe ici pe colo, o spaga, o adeverinta medicala etc dar in rest nu scapai de armata.

  • @darie, Sunt absolut sigur ca a fost 2004 ultimul an in care te luau in armata. Spun asta pt ca eu am terminat liceul in 2004 si ca imi amintesc ca au apucat sa ne cheme la ceva unitate pe toti baietii din liceu unde parca ne-au masurat, cantarit etc ( nu mai stiu exact) si o luna mai tarziu ne bucuram ca au dat legea de renturare la armata obligatorie.

   Oricum, nene asta din ce a declarat si din ce scrie in cv este clar ca a fentat armata (multi faceau asta). Chiar daca faceai facultatea tot faceai armata dar mai putine luni si el din 97 cand a terminat liceul… pana in 2004 nu scapa decat cu.. o „adeverinta medicala” sau alte smenuri.

  • Si inca ceva.
   Chiar daca ar fi intrat la facultate, ar fi trebuit sa faca armata la TR inainte de facultate. Dupa terminarea liceului, daca intrai la facultate sau nu, trebuia sa pleci in armata, la normal sau la TR (Termen Redus).

 3. nu fiti rai, a castigat omul iepurasul la tras cu pusca la balci. E si asta o realizare :)))))

 4. Omul pozeaza cu o diploma de vanator. Suntem intr-un film de oameni iresponabili , fara putinta unor decizii intr-un domeniu extrem de important ptr. Tara. Vezi-ti de vanatoare si lasa ape altii , care-s specialisti sa-si faca meseria. Mai esti platit sa-ncurci si treaba….

 5. Asta cred ca stie doar gradele la cutremur , alcool și febră.
  Salt inainte-n aia ma-tii.

 6. Doamne, cat de prost poate fi Lesul asta! Ce legatura este intre armata si tirul sportiv? Armata este o institutie extrem de complexa, inalta tehnologie este la ea acasa in armata. Tirul cu arcul sau cu pusca cu aer comprimat pot fi relevante cel mult si cu ingaduinta mare in asociatiile de vanatori sportivi. Dar si acolo ai nevoie de calitati in plus, cum ar fi curajul si rezistenta fizica de exemplu. Cum de poate concentra ciuma rosie ataia idioti pe metrul patrat de guvern, eu nu-mi pot explica! Daca astia sunt cei mai buni din PSD, imi imaginez ce este de capul restului membrilor ciumei rosii.

 7. Președintele, constituțional, este comandantul suprem al forțelor armate. Credeți că președintele, indiferent cine este în funcție la un moment dat, este doctor în științe militare, a condus vreodată vreo entitate militară ( de la grupă în sus ) ?!? Nu și nici nu este necesar, pentru că operațiunile militare sunt conduse de către ofițeri cu pregătire în domeniu, nu de către comandantul suprem și cu atât mai puțin de către ministrul apărării naționale. Conducerea politică ( ministrul și președintele ) a forțelor armate hotărăște, pe baza studiilor personalului calificat militar și civil, strategia de apărare, conducerea la nivel operativ și tactic a trupelor fiind apanajul exclusiv al militarilor de profesie. Asta a spus-o numai pentru a înțelege „despre ce este vorba în propoziție”.

  • De acord că președintele țării este comandantul suprem al armatei, însă tocmai din acest motiv nu cred că poate fi criticat de un tilică „ales” pe criterii de „gașcă politică”
   Pe președintele țării l-au votat/ales câteva milioane de oameni din țară asta(ceva mai mult de 7 milioane).Iohannis reprezintă ceva procente. Pe acest pampas cine l-a ales în funcție ? Drajnea &Co ?

  • Presedintele este comandatul suprem al fortelor armate, dar chiar crezi ca ia o decizie de capul lui, ca asa a vazut el in Medal of Honor sau ca a citit Sven Hassel?
   Presedintele ia deciziile consultandu-se cu sefii de stat de major si cu alti militari de cariera, defapt el doar aproba scenarii deja elaborate de acesti oameni cu experienta tot pe baza recomandarilor primite din partea acestor oameni.
   Plus ca, este o diferenta uriasa intre un presedinte( ales democratic de populatia unei tari) si un ministru( numit politic de catre un partid politic pe baza unor criterii cel putin dubioase).

 8. Astept curând un ministru fara studii superioare. Si apoi unul fara bac.

  • Fara bac, dar cu doctorat. Zic și eu.

  • Pai nu? Ca doar toti isi zic oameni politici, si toate deciziile lor cretine sunt definite ca decizii politice, nu trebuie sa aiba nici urma de competenta in materie. Daca esti om politic trebuie doar sa stii sa semnezi, cam asta e nivelul de cultura al politicienilor nostri.

 9. Armata profesionista cum zice el s-a introdus dupa modificarea constitutiei, deci dupa 2003. El intre 1994 si 1997 a stat acasa. De ce nu a facut armata?

 10. Sa-l vedeti la tintar ce tactici militare foloseste !
  La septic e campion de satu mare!
  Barbut nu stie dar invata ca-i tanar!

 11. Hai dom’ne, PSD-ist care minte, asta e stire?

 12. N-a facut armata dar stie ce sef de stat major trebuie sa conduca armata!!!Slugi kgbiste,nu mai aveti mult si veti da socoteala!

 13. Les chiar ca este idiot. Pentru Les, cunostinte pentru a fi Ministrul Aparari al unei tari inseamna sa tragi cu pusca la tir.
  Les, daca tot n-a facut armata, sa vina dupa ce a proiectat macar si pus in fabricatie o arma de foc, si dupa aia sa vorbeasca de pretentii ca sa fie Minstru al Apararii.

  Cat despre propunerea lui Les ca generalul Dumitru Scarlat sa ocupe postul de Sef al Statului Major al Armatei, acesta trebuie mai intai sa ocupe postul de sef al Statului Major al Fortelor Terestre / Aeriene / Navale inainte de a urca pe postul de Sef al Statului Major General al Armatei.
  Astfel, in caz de razboi, el sa fie bine conectat cu unitatile armatei aflate in teritoriu.
  Generalul Dumitru Scarlat se afla din aprilie 2017 in functia de Reprezentat al Romaniei la NATO si UE. Adica de vre-un an si jumatate nu este in functia de Sef al Fortelor Terestre.
  Este absolut normal ca generalul Dumitru Scarlat sa redevina sef al Fortelor Tereste cel putin cateva luni inainte de a candida la Sefia Statului Major al Armatei Romane.
  Dar incearca sa explici asta unuia ca Les, care n-a facut armata, dar a tras cu pusca de tir pe la concursuri vanatoresti.

 14. Deci pe langa ca s-a ascuns ca un sobolan de stagiul militar obligatoriu din 1994 pana in 1997, a fost si repetent la Universitatea de Vest (durata facultatii era 4 ani in 1997, nu 5 cat i-a luat vanatorului sa scape de ea).
  Sunt curios de motivul oficial pentru care nu a satisfacut stagiul militar OBLIGATORIU intre 1994-1997. G4media ar trebui sa il interpeleze pe repetentul dezertor pe tema asta.

 15. Prin răspunsul dat, Leșul își arată măsură valorii. Era evident că nu poate fi mai breaz decât media „talentelor „guvernului din care face parte.
  Și încă ceva: e jalnic dacă ministrul apărării compară un concurs de „tir vânătoresc”(sic) cu îndeplinirea unui stagiu militar.
  E cât se poate de clar care au fost „criteriile” pe baza cărora acest domn a fost numit pe funcție. Îmi dau seama cât poate fi de frustrant pentru un general de nivelul domnului Ciucă, să fie ka cheremul unui…soldat neinstruit(nici măcar atât).
  În ceea ce privesc criticile pe care le aduce președintelui țării…din nou, el se încadrează perfect în haita din care face parte, iar acesta nu este un motiv de laudă.Până una alta…pe loc repaus domnule Leș !

  • Eu zic ca stie cate ceva despre armata, daca s-a straduit sa o evite. E clar ca nu era capabil pentru asta. Un sobolan las, un neispravit.
   Faptul ca confunda/compara armata cu tragerea la tinta spune mai mult decat vrea el despre capacitatea de a conduce ministerul apararii.

 16. Mai sunt mulți din ăștia? Numai din ăștia. Rău, rău am ajuns ca nație.

 17. Inca un articol sustras de pe Times New Roman.
  Alo g4, n-or sa va dea aia in judecata ca le furati temele?

 18. Vae victis. Inapt militar pe timp de pace si razboi.

 19. Eu am jucat Arma 3 și câteva din Call of Duty și Battlefield! Merit și eu să fiu ministru al apărării!
  Ah, să nu uit și de Counter-Strike! Asta mă califică pentru un post de comandant de jandarmi!

 20. Un caz evident că partidul și azi…e-n toate!
  La fel de grav este și faptul că PSD-ul a numit un neprofesionist să conducă chiar și armata.

  Știm că la orice dans,
  Bărbatul conduce fata,
  Dar, cum să danseze vals,
  Un ministru civil…cu armata?

 21. Intrebati-l daca a citit si invatat RBP_ul?!

 22. Un les in viata! Dracu-a mai vazut?! Si cum sa poata sa faca armata un porc gras numai bun de taiat?

 23. Citez din DEX : leș= cadavru/hoit/mortăciune/stîrv/stîrvină/hanț/dabilă/zdohnitură/rămășiță umană. Nu este vina lui că-l cheamă…”leș”, nici că a fost „pârât” min. apărării (ferească Dumnezeu !), de vină este că ia toată această poveste a lui , în serios !?!…Leșule, începi să semeni cu iepurașul din bancul cu…ursul din pădure !!!…..Începe să-ți placă ???…..

 24. A MINȚIT ministrul Gabriel Leş când a spus de ce NU a făcut armata? Care sunt discrepanțele dintre CV şi declarațiile publice
  Marţi, cu ocazia discuţiilor izbuncnite pe tema faptului că nu a făcut armata, deşi se află în fruntea Ministerului Apărării, Ministrul Gabriel Leș şi-a motivat situaţia cu faptul că era student în perioada în care stagiul militar era obligatoriu.

  „Nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar până la terminarea studiilor România trecuse la armată de profesionişti”, scrisese Gabriel Leş în postarea de marţi, 8 ianuarie.
  Cu toate acestea, potrivit datelor din CV-ul ministrului, postat pe site-ul MapN, ar putea exista o serie de neconcordanțe între ce a scris ministrul pe pagina sa de Facebook şi datele din CV-ul său.
  Astfel, potrivit datelor din CV, Ministrul Apărării, Gabriel Leş, şi-a terminat studiile superioare (incluzând aici şi masteratul) în anul 2004, cu aproximativ 3 ani înainte ca serviciul militar să fie suspendat.
  În anul 2004, Gabriel Leş a terminat un masterat în „Management financiar-contabil şi juridic al firmei”.

 25. ??????????? LES ,vine de la POLONEZ??? sau CADAVRU???????? ORICUM AI DA O, ARMATA SI LIPSA SPORTULUI L AU FAFUT OBEZ!!!!CE GUVERN DE RAS!!!TOTI O APA SI O DANCILA,O DAN,UN VALCOV,UN TUDOREL TOADER,O PLAVANA..?A TUNAT SI I A ADUNAT LA CACANA LU STANESCU!!!????????

 26. ??????????? LES ,vine de la POLONEZ??? sau CADAVRU???????? ORICUM AI DA O, ARMATA SI LIPSA SPORTULUI L AU FAFUT OBEZ!!!!CE GUVERN DE RAS!!!TOTI O APA SI O DANCILA,O DAN,UN VALCOV,UN TUDOREL TOADER,O PLAVANA..?A TUNAT SI I A ADUNAT LA CACANA LU STANESCU!!!????????

 27. ??????????? LES ,vine de la POLONEZ??? sau CADAVRU???????? ORICUM AI DA O, ARMATA SI LIPSA SPORTULUI L AU FAFUT OBEZ!!!!CE GUVERN DE RAS!!!TOTI O APA SI O DANCILA,O DAN,UN VALCOV,UN TUDOREL TOADER,O PLAVANA..?A TUNAT SI I A ADUNAT LA CACANA LU STANESCU!!!?????????????? O PUSCA DIN TEVI DE CUCUTA????AI EXPERIMENTAT???TOVARASE LES?????ORI POLONEZ ORI CADAVRU????,MORTACIUNE?????????

 28. Si acum vine intrebarea evidenta: Care este beneficiul politicului in viata de zi cu zi a romanilor?
  Cu ce vin in plus acesti „politicieni”, cu ce ne ajuta un individ pus in fruntea ministerului apararii care nici macar nu a facut armata?
  Cum pot conduce acesti oameni….alti oameni formati in diverse domenii, cu zeci de ani de experienta?
  In armata respectul nu se impune, ci se castiga…cam care ar fi respectul afisat de un general de stat major( un om cu zeci de ani de armata in spate) unui individ care nu a vazut in viata lui o cazarma, care nu a facut in viata lui o zi de armata, care se lauda cu o diploma la un concurs de tir.
  Cum il poate indruma, conduce, superviza( cum vreti sa numiti ce face un ministru zi de zi) un neica nimeni venit de pe strada pe un general de stat major???
  Actualii politicieni de cariera injura si dau vina pe tehnocrati( pe oamenii formati in aceste domenii, oameni fara culoare politica, oameni ce vor sa faca bine, oameni ce fac acelasi lucru de ani de zile, ce cunosc sistemul si cel mai important vor sa il schimbe)…de ce?
  De frica…pentru ca sunt incompetenti, pentru ca le este frica de concurenta, pentru ca…daca ar participa maine la un concurs pe bune, peste 75% din ei nu ar trece nici macar de prima proba.
  Promovarea in partid nu se face pe considerente de competenta….la fel cum nu se face nici in straturile inferioare din orice institutie din Romania.

 29. Buna ! Sunt din Satu Mare si l cunosc pe Gabriel Les din copilarie! Familia lui a fost si este respectata in Satu mare si nu numai!A fost un copil foarte silitor la scoala si respectos cu toata lumea!Nu are nici un rost sa aruncati cu noroi intr un om care nu i stiti trecutul!O zi buna!

  • „intr un om care nu i stiti trecutul”
   Cu asta m-am lămurit.

   Măi, om mândru că ești român, dar care nu vorbești corect limba română, știi ce greșeală ai făcut?
   Și cum de se face că toți, dar absolut toți pesediștii, vorbiți o română atât de stricată că-mi vine s-o iau la fugă? Cum puteți să fiți mândri că sunteți ceva, când acțiunile voastre dovedesc contrariul? Cum ați trecut prin școală fără să învățați câteva reguli elementare de exprimare? Și, mai ales, cum de mama mă-sii ați ajuns toate leprele în posturi de conducere? Chiar n-aveți un minim simț al ridicolului, care să vă oprească din a mai deschide gura?

   PS. „Un om CĂRUIA nu-i știți trecutul”, mama mă-sii de limbă română…