G4Media.ro

Ministrul Agriculturii: Îmi doresc continuarea plafonării prețurilor alimentelor de bază

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

Ministrul Agriculturii: Îmi doresc continuarea plafonării prețurilor alimentelor de bază

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că va propune continuarea plafonării prețurilor alimentelor de bază.

”Îmi doresc în calitate de ministru, pentru că acest act normativ a fost creat de ministerul Agriculturii și nimeni nu i-a dat nicio șansă, în calitatea mea de ministru îmi doresc continuarea plafonării prețurilor alimentelor de bază”, a spus ministrul.

El a precizat că va avea miercuri o întâlnire cu partea de retail din România ”pentru a lua în calcul discuția privind continuarea plafonării adaosului comercial la alimentelor de bază”.

”Cred că este a șaptea conferință în ultimele 2 zile, v-aș ruga să avem răbdare să avem aceste discuții”, a mai spus ministrul.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare a intrat în vigoare pe 1 august 2023 şi viza 14 grupe de produse alimentare: pâinea, laptele de vacă proaspăt, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, mălai, ouă, ulei de floarea soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeţi albi vrac, zahăr alb tos.

La finele lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă, în total fiind 21. Astfel, lista produselor cu adaos comercial plafonat a fost extinsă cu: orez – bob rotund, cozonac, bulion de roşii, smântână 12% grăsime, margarină, drojdie, pere, usturoi şi carne tocată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Florin Barbu isi doreste. Marcel isi doreste si el tot felul de lucruri… nu mai stiu ce scrie in fituica numita program de guvernare. Oare in capul lui plafonarea preturilor o fi tot acelasi lucru cu plafonarea adaosului comercial? Se pare ca da. Se pare ca omul nu e PSD-ist ci PCR-ist.

  2. Dați salarii decente la privat sa nu mai trebuiască să cerșim malai și ulei in an electoral .Mizeriile acestea de salarii sunt un pic mai mari că în Gabon

  3. A,încă ceva .Ce plafonări ați făcut dvs la laptele proaspăt de vaca ?Este fix 10 lei -2 euro.Mai scump ca in Europa…