G4Media.ro

Ministrul Agriculturii anunță sprijin pentru refugiații din Ucraina: Un important lanţ de…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Agriculturii anunță sprijin pentru refugiații din Ucraina: Un important lanţ de supermarketuri  e pregătit să pună la dispoziţie mai multe spaţii de cazare, precum şi alimente şi alte produse de strictă necesitate

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat că a convocat la minister un grup de acţiune bazat pe voluntariat pentru a încheia protocoale de colaborare cu producătorii români şi cu un lanţ de supermarketuri în vederea sprijinirea ucrainienilor refugiaţi în România.

„Vreau să le mulţumesc tuturor fermierilor, producătorilor români şi reprezentaţilor industriei alimentare, care m-au contactat în ultimele zile pentru a se implica în acţiunea umanitară de sprijinire a semenilor noştri din Ucraina care se refugiază către locuri mai sigure, România fiind unul dintre acestea. Am convocat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale un grup de acţiune bazat pe voluntariat, prin intermediul căruia încheiem protocoale de colaborare cu producătorii români şi cu un important lanţ de supermarketuri care e pregătit să pună la dispoziţie mai multe spaţii de cazare, precum şi alimente şi alte produse de strictă necesitate”, a scris ministrul sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că a transmis şi o adresă „către colegii” din judeţele aflate la graniţa cu Ucraina, prin care îi roagă să se implice voluntar în acţiuni care presupun distribuirea de alimente, apă, produse de strictă necesitate, precum şi în orice fel de activităţi de îndrumare şi consiliere, „astfel încât, să putem fi solidari cu cei aflaţi în nevoie”.

„Consider că este de datoria noastră, a tuturor, să arătăm că solidaritatea, generozitatea şi empatia faţă de cei aflaţi în dificultate, reprezintă trăsături definitorii ale poporului român. În speranţa unei finalizări cât mai rapide a conflictului din Ucraina, îi îndemn pe toţi cei care vor să-şi ajute semenii să nu ezite nicio secundă în a-i sprijini pe cei aflaţi la nevoie”, a mai scris Chesnoiu pe reţeaua de socializare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Sa se implice voluntar”, pentru ca INSTITUTIONAL Statul roman a aratat ca NU e capabil sa faca ceva!
    NIMIC!
    Dimpotriva: Statul roman face TOT ce e nevoie pentru a-i determina pe bietii refugiati(scenele cu copilasii aia sunt absolut zguduitoare) sa plece mai departe!
    Sa nu ramana in Romania in corturile inghetate….rusine, Romania!