G4Media.ro

Ministru italian: drepturile contractuale ale muncitorilor agricoli români nu vor fi afectate

Ministru italian: drepturile contractuale ale muncitorilor agricoli români nu vor fi afectate

Reprezentanții Guvernului Italian dau asigurări că vor fi respectate în continuare drepturile contractuale ale muncitorilor agricoli români. Ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova, a avut luni o întâlnire de lucru cu ambasadorul României George Bologan, pentru a discuta problema românilor care lucrează în agricultura italiană.

Oficialul italian a subliniat aprecierea pentru contribuţia fundamentală a muncitorilor români în piaţa agricolă italiană, conform unui comunicat de presă transmis de ambasadă. Şeful misiunii diplomatice române le-a dat asigurări oficialilor italieni că mesajul lor va fi transmis autorităţilor competente române. „Ambasadorul a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate. El a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul COVID-19”, relatează Agerpres.

Întâlnirea de lucru avută luni de ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, cu ministrul italian a avut loc la solicitarea părţii italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă şi instituţiile italiene.

Sursa foto: Ambasada României în Italia / facebook.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Buna seara!Nu inteleg!!!Dacă sunt respectați și le sunt respectate drepturile inclusiv cele medicale,ce sezonieri s-au întors în țară din UE?Italia,Austria,Germania plâng după lucrătorii români și trimit avioane după ei,in schimb noi suntem asaltati la granițe de „frații noștri „din Diaspora!!!În această situație,statul ia măsuri de evidență a acestor frați care nu sunt nici măcar sezonieri???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.