G4Media.ro

Miniștrii de Externe ai SUA și China se întâlnesc în Bali: ”Trebuie…

Sursa foto: Fred DUFOUR / AFP

Miniștrii de Externe ai SUA și China se întâlnesc în Bali: ”Trebuie să lucrăm împreună”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi-a exprimat sâmbătă speranţa unei discuţii „constructive” cu Beijingul, la începutul unei rare întâlniri cu omologul său chinez, Wang Yi, pe insula indoneziană Bali, notează Agerpres, care citează AFP.

„Într-o relaţie atât de complexă şi importantă precum cea dintre Statele Unite şi China, sunt multe lucruri de discutat”, a declarat Antony Blinken, în timp ce el şi Wang Yi pozau în faţa drapelelor american şi chinez într-un hotel din Bali. „Aşteptăm cu nerăbdare o conversaţie productivă şi constructivă”, a adăugat el.

China şi Statele Unite trebuie „să lucreze împreună” pentru a încerca să reducă tensiunile care le opun, a afirmat ministrul chinez de externe la începutul întâlnirii.

„China şi Statele Unite sunt două ţări mari, aşa că este necesar pentru cele două ţări să păstreze schimburi normale”, a declarat Wang Yi. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că această relaţie continuă să avanseze pe drumul cel bun”, a adăugat el, lansând un apel la „respect reciproc”.

Întâlnirea, care urmează unui summit G20 în Bali, marchează primele discuţii în persoană, din octombrie, între cei doi şefi ai diplomaţiilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce să discuți cu comuniștii?

    • Logică! Dacă este criză economică in Vest din cauza războiului din Ucraina, China care are 88% din afaceri cu Vestul, va intra în criză! Potolește-ti piticul crăcănat atomic, ori pici si tu!
      Sau: dacă piticul atomic nu ascultă, e in criză existențială , hai să i-o tragem împreună!