G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Vaccinul antigripal nu mai există pe stoc la niciun producător…

Ministerul Sănătății: Vaccinul antigripal nu mai există pe stoc la niciun producător / La acest moment, trebuie să luăm măsuri de precauție. Triajul copiilor din școli și grădinițe este foarte important

Vaccinul antigripal nu mai există pe stoc la niciun producător, astfel că, la acest moment, trebuie să luăm măsuri de precauție, iar triajul copiilor din școli și grădinițe este foarte important, a declarat, miercuri, Amalia Șerban, directorul de sănătate publică din Ministerul Sănătății.

Amalia Șerban a precizat că, pentru a fi eficientă, vaccinarea antigripală trebuie făcută în lunile septembrie-octombrie.

Pentru actualul sezon, Ministerul Sănătății a cumpărat aproape 1,5 milioane de doze.

„A fost un an bun pentru vaccinarea antigripală și deja am demarat discuțiile pentru contractul de anul acesta, iar toate persoanele care doresc să se vaccineze pentru sezonul următor să informeze medicii de familie”, a adăugat Amalia Șerban.

Ea a precizat că a fost redactat un proiect de protocol cu Ministerul Educației pentru a monitoriza mai bine situația copiilor în unitățile de învățământ. „Atunci când sunt creșteri ale numărului de cazuri de gripă se pot lua decizii punctuale. Dacă sunt 3 cazuri, nu trebuie închisă toată școala. Pot fi suspendate cursurile într-o clasă sau două”, a explicat directorul de sănătate publică din Ministerul Sănătății.

Amalia Șerban a explicat că este atribuția medicului și a asistentei școlare de a face triajul copiilor în fiecare dimineață, iar profesorii ar trebui să observe dacă sunt copii manifestă simptome și să cheme părinții să-și ia copiii acasă.

Ea a precizat însă că „profesorii nu se simt foarte confortabil să ia ei această decizie”, astfel că se va stabili cum se va proceda.

Săptămâna trecută s-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale.

Până la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.

Foto: www.freepik.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. PNL a scos programul ,,prima casă” pentru tineri. ?Dar nu-i bai, că a introdus ,,prima #uie”! Să vă sature! ????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.