G4Media.ro

Cum arată scenariul trei: Spitalele de infecțioase vor prelua doar cazurile grave…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cum arată scenariul trei: Spitalele de infecțioase vor prelua doar cazurile grave și critice, iar spitalele județene pe cele mici și medii. Vor exista centre de triaj care vor separa pacienții cu coronavirus de cei cu alte afecțiuni

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări după ce România a intrat în scenariul trei, în urma depistării a trei cazuri noi (100-102) de coronavirus, trei liberali contacți ai senatorului Vergil Chițac.

Nelu Tătaru a precizat că noile cele șapte clinici de boli infecțioase din țară vor prelua doar cazurile grave și cele critice, iar spitalele județene le vor prelua pe celelalte, mici și medii. Totodată, celelalte cazuri, non-coronavirus, vor ajunge în alte spitale, după ce vor fi separați în centre de triere.

Secretarul de stat a mai adăugat că media de vârstă a pacienților infectați este optimistă, în jur de 30 de ani, însă lucrurile se pot înrăutăți pe măsură ce vor apărea pacienții vârstnici. Momentan, un singur pacienți din cei 96 a avut o stare mai gravă, dar acesta avea probleme medicale grave și, în acest context, evoluția sa poate fi considerată bună.

Principalele declarații ale secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru:

 • Cele trei persoane sunt contacți ai senatorului Chițac. Sigur au intrat în contact cu alți colegi. După ziua de luni trebuie să vedem cu cine au mai intrat în contact, ancheta epidemiologică se va extinde.
 • Spitalele de Boli Infecțioase vor prelua acești pacienți, cele 7 clinici prezentate încă de la început vor prelua cazurile grave și cele critice, iar spitalele județene vor prelua cazurile ușoare și medii.
 • Cazurile non-coronavirus vor fi preluate de celelalte. Totodată, vor exista centre de triaj, pentru a separa pacienții infectați de ceilalți cu alte patologii.
 • Matei Balș și Victor Babeș vor începe să preia doar patologii de coronavirus.
 • Măsurile vor merge spre limitarea focarelor și împiedicarea transmiterii interumane între focare. Creșterea lentă a răspândirii permite spitalelor să trateze cazurile.
 • Un singur pacient din cei 96 internați are o stare mai gravă, dar având în vedere că venea cu afecțiuni medicale grave și pe medicație, putem spune că evoluția sa este bună.
 • Sunt foarte mulți aflați în carantină veniți din afară, care sunt testați. Dar pronosticul este bun, media de vârstă este mică 30 de ani. Situația va fi mai dificilă când vor apărea cazurile cu persoane în vârstă infectate.
 • sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Pai da primii politicienii.
  Jeguri ce sunteti

 2. Ce destinatie are Vila Lac ? cum a patrus orban la vila ? stie cineva ce drepturi suplimentare are el ? incriza de ce trebuie sa ii platim cazarea si bunastarea ? colegii i-au dat palton , dar noi de ce trebuie sa ii dam piscina , crama , dormitoare 1000 mp ? Nu se puteau utiliza banii astia in spital pentru popor ?

 3. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

 4. Atentie!
  Bolnavii de infectioase, non coronavirus, vor fi distribuiti in alte spitale, amestecati cu pacientii care nu au boli infectioase.
  Problema rezulta din ne-delimitarea fizica a spatiilor si grupurilor sanitare.
  Astfel, cei cu meningita, cu hepatita, se vor plimba in zonele pacientilor obisnuiti si vor folosi grupurile sanitare impreuna cu acestia.
  Medicii, asistentele si infirmierele, nu vor putea separa cazurile infectioase de celelalte!
  Ar trebui golite unele sectii, zone cu grup sanitar, inainte de a fi redistribuiti pacientii de la infectioase, fara covid19, in celelalte spitale…
  Cine poate urmari acest aspect?