G4Media.ro

Ministerul Sănătății din Belgia avertizează asupra situației din spitale: Cadrele medicale sunt…

sursa foto: Belga

Ministerul Sănătății din Belgia avertizează asupra situației din spitale: Cadrele medicale sunt epuizate, secțiile ATI sunt supraaglomerate/ În societate sunt presiuni tot mai mari pentru ridicarea restricțiilor

Cadre medicale epuizate, dificultăţi de primire pentru marii arşi sau victime ale accidentelor rutiere: Ministerul Sănătăţii belgian a avertizat vineri cu privire la supraaglomerarea unităţilor de terapie intensivă din spitale, pe fondul presiunii de a relaxa în continuare restricţiile anti-Covid, relatează AFP.

Avertismentul, dublat de un apel către populaţie să respecte restricţiile privind adunările, survine într-un moment în care sectorul cultural devine nerăbdător să primească din nou publicul, respectând distanţarea fizică.

În spitale, personalul de terapie intensivă este ”epuizat, cu mult dincolo de limite’, a declarat Marcel Van der Auwera, un oficial al ministerului, în cursul unei conferinţe săptămânale a autorităţilor privind criza provocată de COVID-19.

El a vorbit despre îngrijitorii mobilizaţi la ”130%” de o lună şi poate încă pentru ”două sau chiar trei săptămâni”, în timp ce al treilea val al pandemiei pare să se întindă în timp mai mult decât primele două. ”Continuă să menţină sistemul în funcţiune, dar au nevoie de toată lumea pentru a reuşi”, a spus el.

Belgia are aproximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă şi aproximativ 900 dintre acestea sunt ocupate în prezent de pacienţi cu Covid (o cifră neschimbată de două săptămâni), ceea ce reduce semnificativ capacitatea de primire a altor pacienţi care au nevoie de îngrijire permanentă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Belga

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...