G4Media.ro

Ministerul Sănătății a solicitat DSU activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii…

Ministerul Sănătății a solicitat DSU activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali

Ministerul Sănătăţii a solicitat, vineri, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 de bolnavi de COVID-19.

„Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, despre intenţia noastră de activare a Mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii a subliniat că, în contextul actual al valului patru al pandemiei, este necesară asigurarea accesului bolnavilor cu COVID-19 care prezintă forme uşoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi.

Marţi, a fost primită o donaţie de 5.206 fiole de anticorpi din partea statului italian. Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu există în prezent un tratament pentru Covid 19 și de aceea este necesară în continuare vaccinarea. România se face de râs cu această solicitare, pentru un tratament ineficient la Covid 19 dar cu multe efecte negative grave.
    Să așteptăm intrarea în faza clinică a medicamentului creat de firma Merck.
    Cereți ajutor pentru aparate de ventilare și alte echipamente!

    • Hotia, talharia si minciuna sunt mult mai rusinoase decat solicitarea ajutorului umanitar international.

  2. pentru cine? Marii experti in biochimie nu-l doresc, cine stie ce efecte are.

  3. Sa raspunda si DSU cum a raspuns guvernul la cererile repetate de carantinare: Respins! Nu se justifica!