G4Media.ro

Ministerul rus de Externe, după ce Rusia a închis biroul Deutsche Welle…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Ministerul rus de Externe, după ce Rusia a închis biroul Deutsche Welle de la Moscova: Noi mișcări împotriva presei ruse vor avea cost

Moscova a luat măsuri de represalii față de postul german Deutsche Welle în urma deciziei Berlinului de a interzice RT DE în Germania pentru a demonstra că pașii suplimentari în această direcție vor avea un cost, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, într-un interviu acordat canalului YouTube Soloviev Live, potrivit TASS.

„Facem asta pentru a demonstra că pașii suplimentari în această direcție vor avea un cost”, a subliniat diplomatul.

Pe 2 februarie, Comisia pentru Licențiere și Supraveghere a interzis difuzarea canalului de televiziune RT DE în Germania, deoarece nu exista o licență necesară conform legii mass-media.

Ministerul rus de Externe a anunțat apoi că Moscova închide biroul de știri al Deutsche Welle din Rusia, ca primă etapă a măsurilor de represalii după decizia autorității germane de a interzice RT DE în Germania. Alte măsuri vor include retragerea acreditărilor de la toți membrii personalului de la biroul din Rusia al Deutsche Welle și lansarea unui proces care vizează identificarea guvernului german și a agențiilor publice implicate în interzicerea difuzării RT DE și în exercitarea altor tipuri de presiuni asupra mass-media rusă, cărora li se va interzice în cele din urmă să intre în Rusia.

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Adică propaganda de dezinformare a Kremlinului trebuie acceptata ca adevăr dar presa liberă din Rusia este ,,agent străin”.
    Gândire 100% de dictatura sovietica.

  2. Asa e bai ciolovecilor.
    O sa ne beliti belengherul.