G4Media.ro

Ministerul Justiției organizează miercuri o dezbatere publică despre desființarea SIIJ

Ministerul Justiției organizează miercuri o dezbatere publică despre desființarea SIIJ

Ministerul Justiţiei organizează, miercuri, începând cu ora 11,00, o dezbatere publică asupra proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniu, transmite Agerpres.

Dezbaterea publică a proiectului de lege va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) prevede că, în termen de 5 zile, dosarele acestei Secţii vor fi preluate de alte parchete, iar procurorii revin la parchetele de unde au venit.

Conform proiectului, dosarele aflate în curs de soluţionare sau care se află în arhiva SIIJ se transmit pe cale administrativă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a legii, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetelor competente, care continuă soluţionarea acestora.

Proiectul prevede că procurorii de la SIIJ revin la parchetele de unde au venit, astfel încât procurorul şef adjunct Adina Florea se întoarce la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Proiectul de lege menţionează şi dosarele care revin la DNA, DIICOT, în funcţie de competenţele acestor parchete.

De asemenea, proiectul prevede că punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un judecător sau procuror se face cu autorizarea prealabilă a procurorului general, iar trimiterea în judecată a judecătorilor şi procurorilor se încuviinţează de Secţia pentru judecători sau, după caz, de Secţia pentru procurori din CSM.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. presupun ca va fi o dezbatere „in oglinda” cu cea care a fost organizata pentru infiintare

  2. Tardiv pentru crime, acte teroriste de distrugere și corupție mascate de magistrați, și apoi prescrise ori clasate de umbrela SIIJ.

  3. Praf în ochi, acest sinistru slugoiu, un fel de bubonel toader, cu care îți poți pune în scenă gândurile, este incapabil să promoveze o reformă serioasă în domeniul justiției, acțiunile sale sunt arhicunoscute, așa că să nu ne facem speranțe. Ce măgării făcute de pizdeu au fost reparate? Cât de transparent și obiectiv a fost procesul de selecție și numire a procurorilor șefi pentru conducerea parchetelor? Care au fost acțiunile concrete de revitalizare a luptei împotriva criminalității? etc., etc., să fim serioși, acest ins este o unealtă sinistră pusă în poziția de ministru al justiției, nicidecum pentru a construi ceva, ci pentru a executa orbește ordinele trasate. Stați liniștiți, slugoiu lucrează pentru noi, la vedere, dar pe întuneric, acționează tot pentru ei și ale lor interese. Secția ciordache va fi desfințată cam așa cum au fost desfințate pensiile speciale, cumulul mai multor venituri plătite de către stat etc. slugoiu, un personaj sinistru, o rotiță a unui sistem profund corupt, putregăit și mârșav, de care, unii naivi își leagă speranțele reformei reale în justiție! Trist!

  4. Cu Stan ăla ,,infiltrat „la CCR ,cum rămâne ? Pleacă și el ? Cât despre SS Adina Florea ,poate va trebui puțin …cercetată , nu credeți ? Oricum această SSIJ a fost cea mai odioasă inițiativă antijustiție ,un SS marca PSD .

  5. Ce dezbatere publica, tovarase Tudorel Toader Predoiu? Inca nu ti-e clar ca trebuie desfiintata? Nu esti decat o sluga obedianta a sistemului securisto – comunist, un ins mizerabil.

  6. De ce nu un simpozion? Un webinar, o sesiune de comunicări științifice… Un forum, o masă rotundă, o recepție, un cocktail… O atenție, o măslină… Ceva să dea frumos la presă si la UE. Domnul Predoiu – un Tudorel ceva mai spălățel

  7. Nu mai este credibil Dl Ministru al justitiei. Asteptam forta in actiuni ,caci de actiuni de amagire ale acestui ministru, ne-am saturat , precum si de asteptrea schimbarilor care nu mai vin . Este o bataie de joc in toata Tara , justitia este inexistenta. Se impart bani , pozitii in viitoarele alegeri locale si parlamentare , iar cei cu bani multi , proveniti din hotii si smecherii decid , care sa candideze si care nu,la alegerile de primari , consilieri etc Cei care nu cotizeaza nu-si gasesc locul pe liste. Asta da democratie originala asec 21. In capul multora ,care se inghesuie in politica, puterea insemna bani ptr. acestia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.