G4Media.ro

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de COVID în rândul…

Sursa foto: World Vision Romania

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de COVID în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, acum sunt 13.541. Însă, față de măsurile radicale luate de autorități în toamnă, când au decretat o vacanță forțată pentru toți copiii, de data aceasta sunt mai puține clase suspendate, scrie Edupedu.ro.

Și regulile după care se iau deciziile pentru închiderea unei școli sunt altele, diferența principală fiind luarea în calcul a numărului de paturi de spital ocupate de bolnavii de Covid-19, criteriu care nu a mai fost folosit până acum.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau 11.090 de clase cu activitate de predare față în față suspendată, astăzi, ministerul a raportat 2.882 de clase care au intrat în online, practic de 4 ori mai puține.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Sursa foto: World Vision Romania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Alllo, nazisti platiti de Pfizer care il lingeti in cur silos pe Macron, pai e un guturai. ROXIT. Da, stim, ne ataca Rusia daca nu ne injectam. 🤣🤣🤣

  2. Din moment ce in toamnă se trecea în online la un caz în clasă, iar acum e nevoie de 3 în 7 zile (in realitate apar mult mai multe dacă ei continuă să vină la școală până ce apar atâția cu simptome și test…) nu e nimic uimitor că nu sunt clasele acasă!
    Haideți să gândim când formulăm titluri și să nu dăm părinților impresia că la școală copiii sunt in siguranță, fiindcă trebuie păstrată cu sfințenie igiena și masca, iar presiunile pentru aerisire trebuie să vina din familii.