G4Media.ro

Ministerul Dezvoltării anunță construcţia a 10 creşe noi / Numărul total al…

Sursa foto: Pexels

Ministerul Dezvoltării anunță construcţia a 10 creşe noi / Numărul total al creşelor aprobate pentru construcție ajunge la 53

Alte 10 noi construcţii de creşe au primit aprobare prin Programul naţional de construcţie de creşe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, anunţă ministrul Cseke Attila. Numărul total al creşelor aprobate pentru a fi construite, la nivel naţional, creşte, astfel, la 53, informează News.ro.

„Ministerul Dezvoltării susţine dezvoltarea echitabilă a localităţilor, de aceea, pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi municipiu am aprobat construirea unei creşe sau două acolo unde numărul locuitorilor depăşeşte 100.000. Am aprobat finanţarea pentru primele 43 de creşe în noiembrie, iar acum am aprobat alte 10 noi construcţii în fiecare parte a ţării”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul dezvoltării a precizat că în urma aprobării finanţării, construirea acestor creşe noi, moderne, intră în proces de achiziţie publică, urmând ca, după aceea, să fie demarate lucrările de construcţie.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creşe mici, cu o capacitate de 40 de antepreşcolari în Câmpia Turzii, Galaţi, Oradea, Orăştie şi Vaslui, iar creşe mari, pentru 100-110 de copii în Deva, Galaţi şi Roman. În Bârlad şi Călăraşi vor fi construite creşe de dimensiuni medii.

„Sprijinim educaţia timpurie a copiilor, tinerele familii şi tinerele mame în întoarcerea pe piaţa forţei de muncă după întemeierea unei familii şi terminarea concediului de creştere a copilului”, a conchis Cseke Attila.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Parca in 2016 PSD promiteau 2500 de crese, unde sunt? Sa nu mai vorbim de promisiunile din infrastructura, etc. Intrebare pentru votantii psdistii, ca au memoria de peste.

  • La fel au promis Guvernele Orban 1 si Orban 2 si Florin Citu!
   NIMIC construit, nici ,acar o caramida pusa in 2 ANI!

  • DIGI 24: „DOCUMENT. Florin Cîțu a depus Programul de guvernare la Parlament. Care sunt promisiunile noului Guvern.
   23.12.2020
   Redăm pe scurt principalele obiective:
   „Dezvoltare: modernizarea a 70% din drumuri și 2500 de creșe.
   Extinderea rețelelor de apă și canal. În acest moment sunt racordate la sistemul de apă și canalizare aproximativ 53% din locuințele din România. 8 miliarde de Lei vor fi investiți de guvern pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru 750 de proiecte depuse de UAT-uri, în următorii 5 ani. Dintre cele 750 de proiecte, 150 sunt destinate mediului urban, valoarea acestora fiind peste 1 miliard de Lei;
   Soluții punctuale pentru situații speciale: 500 de microstații de tratare, fose septice și sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane Lei, care vor deservi toate categoriile de utilizatori.
   Construirea și modernizarea unităților de învățământ. Proiecte de construire și reabilitare, consolidare și dotare creșe, grădinițe, școli, campusuri, cămine studențești, centre de excelență pentru copii supradotați, tabere școlare, centre universitare.
   Astfel, pentru accesul în mod egal la educație al copiilor și al tinerilor și asigurarea condițiilor de a procesului educațional într-un singur schimb, vor fi realizate:
   – 2.500 de creșe, grădinițe și școli (construcții noi și reabilitări), cu o valoare 12,5 miliarde de Lei;
   – 40 campusuri școlare (școală, liceu, internat, teren sport, ateliere, laboratoare, cantină), cu o valoare de 2 miliarde de Lei;
   – 30 cămine studențești (10.000 locuri de cazare cu o valoare de 1,4 miliarde de Lei);
   – 8 centre universitare – reabilitare, cu o valoare de 1,5 miliarde de Lei;
   – 40 tabere școlare, cu o valoare de 1 miliard de Lei;
   – 40 centre de excelență, informare și documentare pentru copii (construire), cu o valoare 400 de milioane de Lei.”
   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/document-florin-citu-a-depus-programul-de-guvernare-la-parlament-care-sunt-promisiunile-noului-guvern-1422670

 2. Huuuuuuoooooo nenorociților ,cu un produs intern triplat voi vorbiți de 10 creșe .

 3. Tarii cit mai multe crese, pentru ca stim cu totii, e o ploaie de copii si toti au nevoie de crese.

 4. „Anunta”…
  Cand le vom vedea CONSTRUITE??!!!
  Si cresele si Spitalele(!!!) si Autostrazile…??!!!!
  Mai zilele trecute, „am asistat în ultima şedinţă de guvern la un festival de HG-uri legate de îndeplinirea reformelor asumate prin PNRR. Comisia Europeană va cere un calendar, o etapizare a derulării acestor reforme, cu termene şi indicatori de demonstrare a faptului că ţintele promise sunt şi atinse. Încă nu avem publicate în MOf aceste documente, dar deocamdată nimic nu este clar în această privinţă.”
  Banii din PNRR vin pe rezultate, nu pe documente semnate…si nici pe „anunturi”….
  https://adevarul.ro/news/politica/banii-pnrr-vin-rezultate-nu-documentesemnate-1_61d168ce5163ec42713a73d8/index.html