G4Media.ro

Ministerul de Interne, despre plagiatele de la Academia de Poliție: Anumite teze…

Ministerul de Interne, despre plagiatele de la Academia de Poliție: Anumite teze de doctorat au fost verificate în perioade de timp distincte, cu rezultate diferite. Veronica Stoica este noul rector al Academiei

La nivelul Academiei de Poliție nu există politici coerente de verificare a plagiatelor, “nu există o bază de date cu propriile teze de doctorat, nu există proceduri pentru verificarea plagiatului”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne. În cadrul unei declarații de presă, purtătoarea de cuvânt Monica Dajbog a anunțat că, începând de astăzi, prin ordin al ministrului, “Veronica Stoica a fost împuternicită să exercite atribuțiile funcției de rector al Academiei de Poliție”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a susținut în această dimineață o declarație de presă, cu privire la raportul Corpului de Control al ministrului referitor la modul în care a fost organizat procesul de verificare a tezelor de doctorat din perioada 2011-2018, la nivelul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

“Au fost identificate inclusiv situații când anumite teze de doctorat au fost verificate în perioade de timp distincte, cu rezultate diferite“; de asemenea, “4 ofițeri din conducerea Academiei de Poliție nu și-au depus propriile teze de doctorat la Comisia de Etică în scopul verificării prin softul anti-plagiat, așa cum se decisese prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Academiei din 21.03.2019″, a anunțat purtătoarea de cuvânt.

Aceasta a declarat că membrii Corpului de Control au propus “reanalizarea tuturor deciziilor luate la nivelul Academiei de Poliție cu incidență în verificarea respectării standardelor de etică profesională”. Ministrul de Interne, Carmen Dan, “a dispus informarea Ministerului Educației Naționale care are organele abilitate pentru verificarea respectării prevederilor legale în materie de standarde de calitate și etică profesională, precum și sesizarea Consiliului de Etică și Management Universitar care are în competență cercetarea litigiilor de etică universitară și poate dispune cercetarea disciplinară a membrilor Comisiei de Etică și Deontologie Universitară”, a afirmat Monica Dajbog.

“Prin modul în care s-a acționat pare însă că s-a urmărit să nu se poată realiza o diagnosticare corectă a fenomenului de plagiat“, a afirmat Monica Dajbog.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce PLM e aia academie de poliție? E un nonsens, denumirea corectă ar fi postliceală de poliție.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.