G4Media.ro

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu moartea…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Bogdan Dănescu

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu moartea disidentului Alexei Navalnîi

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat miercuru la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi, potrivit unui comunicat al MAE.

Convocarea a fost făcută din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu.

Reprezentantul MAE care a discutat cu ambasadorul Rusiei a spus că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse. El a cerut o investigație transparentă, independentă cu privire la circumstanțele în care s-a produs decesul.

De asemenea, MAE a menționat obligația morală a autorităților ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia.

Convocarea ambasadorului rus reflectă poziția consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive și sistematice ale drepturilor omului și libertăților fundamentale în Federația Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federația Rusă a angajamentelor asumate la nivel internațional în acest domeniu, potrivit comunicatului MAE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. :)), pe bune! Propaganda rusofilă e in floare in România și statul nu mișcă un deget. In schimb îl cheamă pe ambasador, ca să ce?