G4Media.ro

Ministerul de Externe anunță că scoate la concurs 24 de posturi consulare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul de Externe anunță că scoate la concurs 24 de posturi consulare vacante / În bibliografia de concurs figurează, pe lângă diverse legi și convenții, și un discurs al ministrului  Bogdan Aurescu

Ministerul de externe anunță, pe siteul instituției, un  concurs de admitere în Corpul diplomatic și consular al României pentru ocuparea a 24 de posturi consulare vacante pentru profilul Afaceri Consulare. În bibliografia de concurs, care poate fi consultată pe site-ul MAE, pe lângă diverse legi și convenții internaționale figurează și un discurs al ministruluil de externe, Bogdan Aurescu, dresat în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române din 2021.

Sursa: Captură MAE

Potrivit anunțului MAE, calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere, de persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: are dreptul să ocupe o funcție publică, conform prevederilor Constituției și legilor în vigoare; se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituție și în legile în vigoare; nu face parte din partide politice; a urmat studii superioare de lungă durată la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, recunoscută de ministerul de resort în domeniul educației; cunoaște două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză; are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate; nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni; nu este incompatibilă cu dobândirea calității de membru al Corpului diplomatic și consular al României.

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma https://cariera.mae.ro/, de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Carieră – „Oportunități de angajare”, în perioada 9-18 mai 2022.

Instrucțiunile în vederea înscrierii prin intermediul platformei https://cariera.mae.ro/, la concursurile de admitere în Ministerul Afacerilor Externe pot fi accesate AICI.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 9 mai 2022 (ora 00:00:00, ora României) –18 mai 2022 (ora 23:59:59, ora României).

Detalii despre concurs pe site-ul MAE

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Contează pe primul loc ,,recomandarea”(!), dacă este o ,,ea” de-a cu-i e(!), apoi banii pe care-i ai puși deoparte(!) și dispus să-i riști, banii pe care-i au ai tăi (!)și zona lor de influență, dacă ești rudă cu vreun șef de la București, inclusiv cu președintele Republicii…. și pe ultimul loc dacă ești capabil în adevăratul sens al cuvântului! Restul e numai rest…

 2. Bine că nu a băgat și o cuvântare a lui Ceausescu de la vreunul din Congresele PCR!

  • Aiorescu, mare ceausit, a instaurat cultutul personalitatii in mae, angajatii sunt obligati sa recite din panseurile lui. Horror, dupa ce a dat-o in bara cu concursul, mae angajeaza acum militieni din mai sa-i trimita la post, la misiuni consulare. De de rasul lumii ce face asta…

  • E în siajul strategiei de militarizare totală!

 3. Haurescu asta se consideră un mic Titulescu al României sau mă înșel?

 4. Ce coropisnite, ce specimene

 5. Se știe cine ocupă aceste posturi consulare.
  Scoaterea la concurs este o abureală că așa obligă legea.

 6. Imi amintesc ca personajul asta sulfuros a fost aruncat de epoleti in fata pe motivul ca ar fi cistigat insula serpilor, ceea ce a fost evident o mare minciuna.
  Toate gunoaiele astea cu mutre porcine sint „decit” niste saci plini de basini. Atit.

 7. Aurescu si Ceausescu!!!😱

 8. Aurescu – singurul ministru competent și serios din tot guvernul. Te și miri cum de l-au uitat in funcție.