G4Media.ro

Ministerul de Externe anunță că l-a chemat în țară pentru consultări pe…

Emil Hurezeanu Sursa Facebook

Ministerul de Externe anunță că l-a chemat în țară pentru consultări pe ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu: Decizia este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei

Ministerul de Externe anunță că l-a chemat în țară pentru consultări pe ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, după veto-ul Vienei împotriva admiterii României în Schengen.  ”Decizia este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei”, se arată în comunicat.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”, se arată în comunicatul MAE.

Context

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei. Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Ce faci pe-acolo, dormi in front și te plătim degeaba, doar ca să te dai ambasador?

 2. Ambasadorul Hurezeanu ar trebui schimbat. Este inadmisibil sa nu fi stiut care va fi pozitia Austriei si sa mai ramana in continuare ambasador.

  • Spre deosebire de alți intelectuali publici, care n-au vorbit de criza Schengen nici măcar pe Facebookul lor, dl Emil Hurezeanu a mers până la a scrie deschis președintelui Austriei. Și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a implicat pe televiziunile din Austria.

 3. Nu a știut el Ministrul de Interne care a discutat cu omologul său austriac…
  Nu demiterea lui Hurezeanu e soluția. Pe Hurezeanu l-aș trimite în alta țară și aș lăsa ambasada condusă de un ad interim. Restul, bociot la produsele oferite austrice. Companiile de stat să renunțe la conturi, la contractele cu OMV, cu Petrom sunt soluții multe. Daca vrei sa.le.iei. inclusiv chemarea Austriei in fața curții europene de justiție.

 4. Arogantul de hurezeanu cand moare? Cs mananca bine din banii nostrii

 5. Eu zic ca mai bine MAE il opreste aici definitiv.

 6. Foarte bine ca l-a rechemat. Iohannis, Aurescu, Hurezeanu și Bode răspund împreună pentru acest eșec.

  • Citește articolul până la sfârșit, rechemarea lui nu înseamnă că consideră MAE că a greșit el, ci e în semn de protest față de Austria.

 7. Hurezeanu nu este diplomat de carieră, este un fost gurist pe la diverse media internaționale și un ambasador oportunist și totodată incompetent care l-a lins in fund pe Iohannis și îi făcea osanale, astfel fiind numit ambasador.

 8. Cutume, gesturi politice si alte „rahaturi” diplomatice…Poate ar fi bine sa ne restrangem activitatile ambasadei o perioda ca oricum nu mai avem nimic de pierdut.

 9. Nu mai pot slugoii rușilor de la Viena de supărarea noastră și de rechemarea lui Hurezeanu.

 10. Hurezeanu e un fost angajat al Radio Europa Libera. Care, pe vremuri, recunostea finantarea de catre agentii de informatii din vest. Profesionist la dat din gura dar profesionist la jocuri de culise. Atata ca nu pentru tara.
  Altfel ar fi recomandat ca toate soferitele blonde sa isi faca RCA la omniasig, grawe au asirom.

 11. Un trantor pe banii statului(adica pe banii nostri)

 12. Asa sunt toti:papa si trai pe vatrai!!!

 13. Demisi Bode, Aurescu si Hiredeanu. E un eșec mare Al ministerelor de extreme si interne.